Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prevelike barijere

Dizalo obećano, no u invalidskim kolicima može se tek do prizemlja

grad02
kristina štedul fabac/pixsell
19.08.2010.
u 09:55

Dio novca Grad je planirao dobiti od Ministarstva obitelji, no stigla je odbijenica pa će pokušati drugdje.

I pet godina nakon najavljene ugradnje dizala u zgradu Gradske uprave, čime bi postala pristupačna i osobama s invaliditetom, oni u njoj dalje od prizemlja ne mogu. Grad je dokumentaciju pribavio, dozvole ishodio, no zapelo je na - novcu. Investicija je procijenjena na, za njih nedostižnih, 617.237 kuna, pa su projekt prijavili Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Nakon svega, umjesto novca, stigla je odbijenica. 

– Od Ministarstva smo dobili odgovor da u sklopu raspoloživih sredstava u proračunu za 2010. godinu ne mogu financijski poduprijeti projekt – potvrđuju iz Upravnog odjela za poslove gradonačelnika.

 Karlovac od ugradnje dizala ipak nije odustao, pa će do novca nastojati doći i na drugim adresama.

 U suradnji sa Savezom udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije i udrugama, najavljuju, projekt će prijavljivati na natječaje domaćih i stranih donatora.

 U Savezu se realizaciji projekta, koji bi omogućio i osobama u invalidskim kolicima da ono što trebaju u Gradskoj upravi obave kao i svi ostali, nadaju čim prije. Podsjećaju da su s Gradom još 2004. potpisali Povelju o pristupačnosti, po kojoj će raditi na tome da Karlovac bude pristupačan svima.

 – Dobru suradnju nastavljamo, a i ovo dizalo je dio nakane da se poveća pristupačnost u gradu. Uključivanje osoba s invaliditetom u život zajednice je nužno, a za to je prvi preduvjet uklanjanje arhitektonskih barijera – kaže Veronika Lendler, tajnica Saveza.

 Dok ugradnja dizala ne dođe na red, oni koji invalidskim kolicima uđu u Gradsku upravu, dalje od prizemlja ne mogu. Prijedlog gradske vijećnice Daliborke Jurković, prihvaćen još lanjskog listopada, da se, dok ga ne bude, u prizemlju uredi prostorija u kojoj će zaposlenici primati osobe s invaliditetom, još nije zaživio u praksi.

Komentara 1

MA
maxell
11:31 19.08.2010.

Novac je potrosen za nove automobile !!! ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije