Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obračun s recidivistom

Desetak puta uhvaćen u prekršajima: Vozio je pijan, prebrzo, bez vozačke i kroz crveno. Na kraju su mu - oduzeli Maserati!

maserati
Foto: screenshot/youtube
28.02.2017.
u 20:06

D. G. (24), koji je u Maseratiju bio u svatovskoj povorci, u jednom je trenutku ušao u raskrižje i odlučio “paliti gume” te se sudario s drugim automobilom, a nakon svega je pobjegao s mjesta nesreće

Divljanje automobilom po cesti za 63-godišnjaka iz okolice Velike Gorice više nije bila iznimka, nego je postalo pravilo. Policajci su ga u prometnim prekršajima uhvatili na desetke puta – pijan je vozio, prebrza vožnja, prolasci kroz crveno, vožnja bez vozačke dozvole, vožnja neregistriranog automobila – samo su neki od krimena zbog kojih je morao platiti na desetke tisuće kuna kazni, a nekoliko puta poslan je i u zatvor na “hlađenje”. Kada više nisu znali kako da se “obračunaju” s obijesnim vozačem policajci su, nakon što su ga prije dva tjedna uhvatili kako opet krši prometne propise, sudu podnijeli prijavu za oduzimanje predmeta kojim je počinjen prekršaj – 63-godišnjakova automobila. Sud je nakon kratkog razmatranja odlučio kako će prekršitelju oduzeti vozilo.

Nema nikakvih prepreka

Pomalo nevjerojatno zvuči s obzirom na to da zakonski već godinama ne postoje nikakve prepreke da se obijesnim vozačima oduzimaju automobili, da je to tek drugi takav slučaj zabilježen u Lijepoj Našoj. Prvi se dogodio u prosincu 2014. u Zagrebu kada je 24-godišnjak zbog divljanja po Zagrebačkoj aveniji ostao bez više od pola milijuna kuna vrijednog Maseratija GranTurismo S.

Tri tjedna da ga pronađu

D. G. (24), koji je u Maseratiju bio u svatovskoj povorci, u jednom je trenutku ušao u raskrižje i odlučio “paliti gume” te se sudario s drugim automobilom, a nakon svega je pobjegao s mjesta nesreće. Policiji su trebala tri tjedna da ga pronađu, a nakon prekršajne prijave i odluke zagrebačkog Prekršajnog suda ostao je bez skupocjenog automobila. Nepravomoćnom presudom automobil mu je trajno oduzet, ali je nakon vozačeve žalbe Visoki prekršajni sud u veljači 2015. ukinuo odluku o trajnom oduzimanju automobila.

– Protiv ekstremnih recidivista trebaju se provoditi i ekstremne kazne. Oduzimanje automobila mnogo će više nekoga “zaboljeti” nego novčana kazna te mislim da je šteta da se, kad već za to postoji zakonska mogućnost, ta mjeru ne primjenjuje češće – smatra Ivan Dadić, prometni stručnjak i umirovljeni profesor s Fakulteta prometnih znanosti.

>> Potjera kod Čakovca: Bježao policiji pa se zabio u stup

Treba li češće obijesnim vozačima oduzimati vozila?

Komentara 43

VK
vk52
20:17 28.02.2017.

U pravnim drzavama se oduzima vozacka dozivotno, auto isto i strpa se u zatvor da ne gadi okolinu,ali samo u pravnim drzavama?

Avatar ciklama
ciklama
21:03 28.02.2017.

U SAD bi nakon 3. prekršaja dobio 20 g. zatvora i točka. Mi smo jednostavno nesposobno, previše nazadno-kriminalno-balkansko i pre korumpirano društvo. Žalosno.

UT
utrna
20:57 28.02.2017.

Ne samo vozilo za njega nije problem vozilo, nego govno odvest u samnicu i pretuc da nezna svoje ime to ce ga vise bolit .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije