Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neopravdan prijedlog
Povratak na članak

Divjak: Zagrebačko sveučilište nema osnove za skuplje školarine

Prođe li ipak ovakva odluka, ona će se odnositi na studente viših godina koji studijsku godinu završe s manje od 55 ECTS bodova

Komentari 1

DU
Deleted user
09:02 16.04.2019.

Sveučilišta traže veće financiranje.Ništa neobično i možda opravdano.Ali zapitajmo se za koga mi obrazujemo mlade?Večinom za bogatije članice EU koje imaju bolje radne uvjete i po svim pitanjima su bolje uređene.Smatram da je potrebno uvesti vračanje djela sredstava ako se poslije završenog studija odlazi na rad vani a te novce usmjeriti na kvalitetnije školovanje.Nedopustivo je da mi obrazujemo mlade ljude a oni odlaze .Ja se kao porezni obveznik ne slažem sa takvom praksom jer je nelogično da mi školujemo kadar za potrebe Njemačke industrije .Prvo otplatiti troškove školovanja a tek onda se može otići.Druga je stvar što mi kao država nemamo nemamo i ne nudimo mladima mogučnosti ostanka u Hrvatskoj a to je produkt loše i nesposobne rodjačke uhljebljene administracije i institucija koje nemoraju baš ništa raditi a za to budu dobro plačeni.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.