Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGLASILA SE MINISTRICA

Divjak: Upute za škole među najrestriktivnijima su u Europi

Blaženka Divjak
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/3
30.04.2020.
u 13:02

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je danas upute za vrtiće i osnovne škole.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak komentirala je upute koje je za vrtiće i škole objavio Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Naime, u trećoj fazi popuštanja mjera djeca će se moći vratiti u vrtiće, a djeca od prvog do četvrtog razreda u škole. 

– Upute HZJZ-a među najrestriktivnijima su u Europi, a usmjerene su na dobrobit djece. Izradili smo i preporuke za škole, ravnatelje, učitelje i danas će to biti na dnevnom redu sastanka s ravnateljima i osnivačima. Upute treba dobro proučiti i kad to pročitate, sve je jasno – rekla je Divjak za N1.

Navela je kako se iz Europske unije nitko za sada nije odlučio da se radi fizički pregled djece prije odlaska u školu. 

– Mi razgovaramo s HZJZ-om da se to riješi u jednom posjetu specijalistu školske medicine. Scenarij za iduću godinu mora uključivati bar dijelove godine nastave na daljinu. Osim nastavljanja reformskih procesa, govorimo i o nastavi na daljinu za iduću godinu. To znači i dodatno educiranje nastavnika i dodatnu opremu. Nije izgledno da će iduće godine sve ići glatko i da će se sva nastava odvijati u učionicama – istaknula je resorna ministrica. 

Ponovila je kako su ovo, prema njoj, najrestriktivniji uvjeti koje neka zemlja ima, ali da je to za dobrobit djece.

VIDEO: Divjak: Ako 11. svibnja ne budemo imali uvjete, prva ću tražiti da odgodimo nastavu u školama

ije

Komentara 1

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
14:41 30.04.2020.

Je li Švedska imala takve mjere u školama. Pa ipak WHO pohvaljuje švedski model.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije