Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kina

Disneyland stiže u Šangaj

disneyland
Reuters
04.11.2009.
u 15:26

Nakon nekoliko godina pregovaranja kineske su vlasti pristale na izgradnju šangajskog primjera najpoznatijega zabavnog parka na svijetu po uzoru na onaj u Orlandu u Floridi.

Kineska je vlada odobrila plan Disneyjeve kompanije da izgradi svoj svjetski poznati tematski park u Šangaju. Nakon nekoliko godina pregovaranja kineske su vlasti pristale na izgradnju šangajskog primjera najpoznatijega zabavnog parka na svijetu po uzoru na onaj u Orlandu u Floridi. Odobrenje je posljednji korak prije potpisivanja konačnog sporazuma sa šangajskim političkim predstavnicima.

- Kina je najdinamičnija, najuzbudljivija i najvažnija zemlja na svijetu te je ovaj dogovor prekretnica za Disneyjevu kompaniju u Kini - rekao je predsjednik Disneyja Robert Iger.

Disney se nada kako bi se izgradnja parka, čija se vrijednost procjenjuje na 3,6 milijarda dolara, mogla završiti do 2014. godine. Pekinške vlasti svoju su odluku donijele samo dva tjedna prije posjeta predsjednika Sjedinjenih Država.

Disneyjeva uprava od izgradnje očekuje velike prihode, i od samog parka i od popularizacije popratnih sadržaja u zemlji koja ima više od milijardu stanovnika.

Zabavni park koji će pokazivati znatne utjecaje šangajske regije bit će veličine 10 četvornih kilometara, a novinska agencija Xinhua objavila je da će najveće državne kompanije svojim kapitalom sudjelovati u izgradnji parka. Četvrti park izvan SAD-a neće biti konkurencija onom hongkonškom, poručile su kineske vlasti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije