Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sukobi traju od – osnutka

Disidenti ne miruju, izbore u HDSSB-u žele za mjesec dana

HDSSB
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/6
08.11.2016.
u 23:30

Predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin nedavno je istaknuo da su izvanredne izbore inicirali i oni, ali u roku od 90 dana

Disidenti iz HDSSB-a na čelu s Vladimirom Šišljagićem i Dinkom Burićem uspjeli su, tvrde, skupiti dovoljno potpisa da sazovu sjednicu Glavnoga odbora te stranke. Sjednica je, naime, glavna stanica na putu do izvanrednog izbornog sabora, na kojem oni žele smijeniti predsjednika Dragana Vulina.

Potpisalo pola članstva

– Skupili smo ne samo potrebnu trećinu nego i potpise više od polovice članova Glavnog odbora. Bit će pozvani svi, i oni suspendirani, a koji se ne smatraju takvima – poručila je Danijela Lovoković, do suspenzije čelnica Glavnog odbora.

Četrdesetak njih okupilo se jučer i istupilo kao koordinacija načelnika, gradonačelnika i župana iz redova HDSSB-a. Ne smatraju se, dakle, izbačenima iz stranke. Priznaju suspenziju samo 16 osoba, i to Dinka Burića i Danijele Lovoković s njihove te još 14 članova s druge strane, među kojima su i Branimir Glavaš te Dragan Vulin. Vjeruju, stoga, da je statutarno i legalno sazvana i sjednica Glavnog odbora. A nakon nje, nadaju se, bit će sazvan i izborni sabor, i to već za 30 dana.

Podsjetimo, Vulin je nedavno istaknuo da su izvanredne izbore i oni inicirali, ali u roku od 90 dana.

– Nije riječ ni o kakvom puču, već o želji da se HDSSB vrati na pravi put. Neovisno o tome što je Vulin predsjednik, sve je poteze povlačio Glavaš. HDSSB nije stranka jednoga čovjeka, nije Glavaševa stranka – poručio je Šišljagić. Na primjedbu novinara da je sličan dojam u javnosti bio, što se tiče stvarnog vođenja stranke, i kada joj je on bio na čelu, Šišljagić je odgovorio:

– Nije to usporedivo, Glavaš je bio u zatvoru, sudjelovao je u odlukama, ali ne ovako – kazao je.

Sve je jasnije da sukobi u HDSSB-u traju od 2007., praktički od osnutka. U javnost je dospjela i priča vezana uz izborni sabor od 8. listopada 2014. Večer prije stranački je Sud časti, tvrde bliski Glavašu, potpisao odluku da se Šišljagića izbaci iz HDSSB-a. Bila je to, tvrde, izlazna strategija u slučaju da Sabor, na kojemu je za predsjednika biran Dragan Vulin, ne prođe glatko.

Planiranje puča 2014.

– Zbog istrage protiv Šišljagića o korupcijskim aferama u županiji, odlučeno je da on više ne bude predsjednik. To mu nije bilo pravo, htio je napraviti puč na samom izbornom saboru. Planirao je ponovno se kandidirati – tvrde izvori iz HDSSB-a.

– Večer prije sabora izbacili smo ga iz stranke, a takvu potpisanu odluku Suda časti imao je u džepu svog sakoa Dinko Burić. U slučaju da je Šišljagić pokušao nešto učiniti, Burić bi stao za govornicu i svima rekao kako je on, zbog destrukcije, izbačen iz stranke – govore nam.

Vladimir Šišljagić sve poriče.

– Stavio sam mandat na raspolaganje još 2013. godine i nije mi padalo na pamet ponovno se kandidirati – zaključuje Šišljagić.     

>> Šišljagić i isključeni članovi tvrde: Skupili smo potpise za Glavni odbor

>> 'Pokušaj puča u HDSSB-u nije uspio, preživjet ćemo. Pozivam isključene da se vrate'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije