Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obratio se javnosti

Direktor Vodoopskrbe i odvodnje u Zagrebu: 'Sustav je bio dupkom pun, imali smo 400 poziva'

Zagreb: Direktor vodoopskrbe i odvodnje Marin Galijot dao je izjavu za medije
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/15
27.07.2020.
u 14:55

Istaknuo je kako su u prvoj noći poplave zaprimili 400-tinjak poziva, no da se dobar dio njih odnosio na iste lokacije. U nedjelju je bilo svega 35 poziva.

Marin Galijot, direktor Vodoopskrbe i odvodnje, rekao je da je u nevremenu na subotu palo gotovo 80 litara po kvadratnom metru.

- Sustav je bio dupkom pun i sva voda s Medvednice do Save došla je do glavnog odvodnog kanala i centralnog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, rekao je Galijot.

Također, gradonačelnik Milan Bandić najavio je jutros nova ulaganja u sustav odvodnje, no o detaljima nije htio govoriti.

Galijot je dodao da zahvaljujući kolektoru na Čulinečkoj koji je vrijedan 22 milijuna kuna i koji je završen prošle godine, nije bilo poplave u Trnavi i Sesvetama. 

Istaknuo je kako su u prvoj noći poplave zaprimili 400-tinjak poziva, no da se dobar dio njih odnosio na iste lokacije. U nedjelju je bilo svega 35 poziva, rekao je Galijot za Dnevnik.hr.

Zagreb: Direktor vodoopskrbe i odvodnje Marin Galijot dao je izjavu za medije
1/38

- Do kraja ovog mjeseca pripremljena je dokumentacija koju smo pripremali devet mjeseci, za uspostavljanja nadzora upravljanja sustava odvodnje čitavoga Zagreba. Ona će mjeriti brzinu tečenja, dojavljivat će stanje crpnih stanica, rešetki, količinu vode i sve parametre koji su potrebni kako bismo sa preljevima izregulirali status voda koji teče kroz javni odvod, dodao je. 

Galijot je rekao da je za treći stupanj otpadnih voda ishođena građevinska dozvola, a procedura za izgradnju bi trebala biti ove jeseni. Dodao je i kako se taj projekt planira financirati novcem EU fondova. 

VIDEO: Poplava u Ilici

Ključne riječi

Komentara 30

DU
Deleted user
15:15 27.07.2020.

Joj, daj, molim te... baš nam se slušaju priče za malu djecu od Bandićevih uhljeba kao što si ti... u sustav odvodnje se ne ulaže od Austro-Ugarske.. Zašto? Da bi uhljebi imali plaće... kraj priče.

SN
snovakor
15:27 27.07.2020.

Mi nismo ni zvali jer sistem kanalizacije,..odnosno odvodnih voda ne valja u Ilici ... sa svakom malo večom kišom voda nam ulazi u podrum ... a nekada je Vodoopskrba na mjesečnoj bazi išla s kamionom od šahta do šahta i i ispirala te kanalne sisteme ... to zadnjih 20 g. niko ne radi !! ... bolje potrošiti novac na fontane i priredbe koje niko ne prati i ne želi ... nadam se, da će konačno ljudima svi ovi problemi pokazati pravi smjer za Izbore i da se makne Bandića s pozicije i da počne upravljati Zagrebom neko, ko je ovdje doma i stalo mu je do svog grada a ne do uhljeba i pražnjenja gradskog proračuna !!

Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
15:44 27.07.2020.

Za zatvorene cjevovode za odvodnju treba redovita provjera stanja i mehaničko čišćenje. Za to treba opremiti komunalnu organizaciju a ne tražiti Bandićeve kumove da netko od njih dobije posao. A koliko puta Državni hidrometeoroloiški zavod najavljuje ogromne oborine barem dan dva unaprijed. Jednom godišnje. I proglašava na državnom i europskom nivou crvenu opasnost? I što ste u sustavu poduzeli? Pa cijela Ilica je bila potopljena, invalid se zamalo utopio jer NITKO nije pokrenuo pumpe u pothodniku. Ovo je ogromna sramota i nerad, nikada nije toliko novaca utrošeno u gradu a nikad lošija služba nije radila za građane. Dao odvozu i razvrstavanja otpada i ne govorim što je trajno zlo u gradu. Dakle ne poznaju se niti nadležnosti grada i Hrvatskih voda. Odvodne ustave nema tko otvoriti, poplava je u cijelom naselju u Trnju a voda šiklja iz kanalizacije poput glasovitih fontana puna izmeta. Cijeli grad plaća za vodoopskrbu i odvodnju, gdje su novci od održavanja, zašto se sustav ne održava?I kolektor umjesto da bude gradfski dat je svojevremeno privatnoj firmi bez referenci po cijenama koje nisu normalne. Svaki građanin plaća za uslugu održavanja, tko kontrolira te gradske lopovde koji to ne obavljaju. Hoće li pravosuđe nešto uraditi? I svi znaju kolika je korupcija u gradfu. A Kalinić kaže da je sve to zbog potesa. Zar nisu niti provjerili zatvorene cjevovode? Ispitali propusnost? Ne, to je zavičajno udruženje zasnovano na neradu, nestručnosti i u konačnici kriminalu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije