Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spretne ruke

Direktor tvrtke u džep spremio 200.000 kn na štetu proračuna

novac
Davor Puklavec/PIXSELL
21.03.2012.
u 10:41

Dubrovačka policija sumnjiči ga da je iz blagajne izvršio isplatu tzv. drugog dohotka, koju nije prikazao u knjigovodstvu, kao ni obveze po porezu na dohodak i prirezu poreza na dohodak, niti ga je uplatio

Ukupno 232.574 kune iznos je protupravno stečene imovinske koristi koju si je priskrbio 55-godišnji osnivač, član uprave i direktor trgovačkog društva iz Dubrovnika u razdoblju od siječnja 2009. do kraja rujna 2010. godine. Dubrovačka policija sumnjiči ga da je iz blagajne izvršio isplatu tzv. drugog dohotka, koju nije prikazao u knjigovodstvu, kao ni obveze po porezu na dohodak i prirezu poreza na dohodak, niti ga je uplatio.

Osim što je u džep spremio novac koji mu ne pripada, svojim je kriminalnim radnama oštetio državni proračun i proračun općine Župa dubrovačka.

Također, sumnjiče ga da je  od 30. rujna 2010. do 31. prosinca 2011. godine zadržao za sebe razliku između izvršenih gotovinskih uplata korisnika usluga njegova trgovačkog društva i isplata za tekuće obveze u ukupnom iznosu od 84.806 kuna, na štetu trgovačkog društva.

Zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela zloporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju i zloporabe položaja i ovlasti, protiv 55-godišnjaka će biti podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentara 1

DU
Deleted user
12:42 22.03.2012.

E kad bi ovakvih vijesti bilo vise, ne bi nam bilo kako nam je.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije