Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UTAJIO POREZ

Direktor tvrtke iz Metkovića oštetio proračun za više od 2,3 milijuna kuna

pare
Duško Marušić/PIXSELL
30.05.2014.
u 11:34

Neimenovani direktor nije evidentirao prihode trgovačkog društva stečene tijekom 2009. i 2010. godine

Muškarac (48) je osumnjičen da kao direktor trgovačkog društva iz Metkovića, s ciljem da u potpunosti izbjegne plaćanje poreza, nije evidentirao prihode trgovačkog društva stečene tijekom 2009. i 2010. godine, izvijestila je PU dubrovačko-neretvanska. Neimenovani muškarac tako je oštetio državni proračun Republike Hrvatske za iznos veći od 2,3 milijuna kuna, a trgovačko društvo za iznos veći od 1,3 milijuna kuna, budući je prihod ostvaren prodajom usluga prisvojio za sebe osobno.

Muškarac je osumnjičen za niz kaznenih djela - utaju poreza ili carine, povredu obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, krivotvorenje službene ili poslovne isprave te zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju. Protiv osumnjičenog je nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku podneseno posebno izvješće.

>> Riječki direktor oštetio proračun za 11,5 milijuna kuna

Komentara 1

LA
larala
22:22 30.05.2014.

svi kao oštecuju proracun al, samo ga naši vladajuci cuvaju....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije