Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj đakovština

'Direktor Matić odmah nam je rekao da žita nema, da je samljeveno'

đakovština (1)
Davor Javorović/PIXSELL
28.01.2013.
u 15:26

Djelatnici Ravnateljstva u kontrolu stanja u silosima Đakovštine došli su 14. siječnja 2010. i vidjeli da su prazni

Kada smo došli u kontrolu pšenice i kukuruza iz strateških robnih zaliha, direktor Đakovštine Mijo Matić odmah nam je rekao da žita nema, da je samljeveno u cijelosti - izjavio je Samir Šahinović, tadašnji zamjenik ravnatelja Ravnateljstva robnih zaliha. Svjedočio je danas u Osijeku na suđenju bivšem članu Uprave posrnule Đakovštine Miji Gašparu i ostalima, optuženima da su mljeli i prodali žito, a novcem pokrivali obveze firme. Matić i Gašpar su, posvjedočili su i drugi zaposlenici Ravnateljstva, u studenom 2009. te u prosincu 2010. godine tražili pomoć od te institucije. Tvrtka je bila u teškoj financijskoj situaciji pa su trebali žito, kako bi prebrodili krizno razdoblje.

- Inicirali su sastanak, tražili su dopuštenje da koriste robne zalihe. S istim su zahtjevom kasnije išli i kod tadašnjeg ministra gospodarstva Đure Popijača. No, to im nije odobreno - rekao je bivši ravnatelj Tomislav Tomić. Da žita nema, saznali su, dodao je, tek 14. siječnja. Od tvrtke su zatražili nadoknadu i podnijeli kaznenu prijavu protiv direktora.

>> \'Direktore, riješi robne zalihe ili ćemo svi završiti u zatvoru!\'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije