Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI SUKOB

Direktor Karlovačkog tjednika prijetio Margarinu braniteljima?

tjednik
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
08.04.2010.
u 15:54

Željko Obajdin tvrdi da vijećnik Ivica Margarin laže, ali i dodaje: "HNS-ovci su takvi"

Direktor Karlovačkog tjednika Željko Obajdin verbalno me napao na ulici i zaprijetio mi. Zbilo se to nekoliko dana nakon sjednice Gradskog vijeća, na kojoj sam kao vijećnik HNS-a pitao o legalnosti objave dijela popisa Registra hrvatskih branitelja u Tjedniku. Rekao mi je da nisam bio u pravu kada sam postavio to pitanje na vijeću i da bi mi zbog toga mogao "natovariti branitelje za vrat", ispričao nam je Ivica Margarin.

Neugodno iznenađen

Neugodno je iznenađen, kako je rekao, drskim ponašanjem direktora jedne gradske tvrtke i potpredsjednika Županijske skupštine.

– Po Statutu, gradski vijećnik ne može odgovarati za pitanja koja postavlja na sjednicama. Zato očekujem i od predsjednika Vijeća da me javno zaštiti pred svima na sljedećoj sjednici – kazao je Ivica Margarin. I sam je branitelj, dragovoljac i podržava ideju o objavi popisa branitelja iz registra.

– Pitanjem o legalnosti objave popisa u Karlovačkom tjedniku htio sam dobiti objašnjenje direktora koji je član HSS-a, koalicijskog partnera HDZ-a, a vladajući su protiv objave registra. Njegovim odgovorom na Vijeću - da popis nije objavio Tjednik nego mjesečnik Hrvatski branitelj, bio sam zadovoljan, zato ne znam zbog čega prijetnja – kaže Ivica Margarin.

Željko Obajdin, direktor Karlovačkog tjednika, tvrdi da vijećnik I. Margarin laže, ali i "da su HNS-ovci takvi".

– Nije bilo nikakvog napada ili prijetnji. Rekao sam mu da je postavio nekorektno pitanje i da bih to, da sam i ja nekorektan, mogao iskoristiti i navući mu neku drugu priču na leđa. Nema govora o prijetnji – rekao je Željko Obajdin i dodao da je I. Margarin na Vijeću postavio lažno pitanje jer da u mjesečniku Hrvatski branitelj, koji izdaje Hvidra, nije objavljen Registar branitelja nego imena poginulih hrvatskih branitelja.

Zaštita izvan vijećnice

Željko Gojšić, predsjednik Gradskog vijeća, rekao je da ne zna ništa o tom slučaju i da ga ne može komentirati.

– Bez obzira na to o kome je riječ, neprimjereno je napadati gradske vijećnike na ulici. No izvan vijećnice nikoga ne mogu zaštititi – rekao je Željko Gojšić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije