Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVRATAK RADNIKA U URED
Povratak na članak

Direktor jedne od najjačih financijskih institucija u svijetu: Rad na daljinu neprikladan za mlade

"Taj format nije dobar za one koji žele napredovati, ne promiče spontano rađanje ideja ni korporativnu kulturu", rekao je Dimon

Komentari 2

SI
sisavac
11:37 05.05.2021.

mi težimo društvu u kojem se ne radi ništa, ima sve što se poželi. problem je da takvo društvo se urušava samo do sebe, ako se za ništa ne moraš potruditi, onda si ti sa svojim razvojem završio. mi smo već u toj fazi. ne da nam se učiti, jer sve znamo. upisujemo fakultete koji ne stvaraju novu vrijednost, nego parazitiramo na postojećim, starim. novu ne stvaramo. to malo studenata na tehničkim fakultetima, i općenito tehničkim školama, ne osigurava nam ni minimum potrebnih sposobnosti za neki razvoj. škole ne mogu platiti kvalitetnog inženjera npr. strojarstva, koji na tržištu vrijedi više od 10.000 kn, a u školi bi imao domet cca 6.500 kn, jer mu ni satnicu nećete moći osigurati. a o radu sa delikventima i zaštiti njihovoj da i ne govorimo. rad na daljinu?! nešto se može odraditi na daljinu, popraviti nešto nekome na kompu, softverski problem, ali... nećete na daljinu moći zamijeniti npr. grafičku karticu. niti spojiti i posložiti antenski sustav u zgradi. ni krave nahraniti, kamoli hranu im pripremati. online škola? eto vam, imate uživo sad to, pa vidimo rezultate. mame šapću djeci... ispada da država želi što više ljudi da je doma ,da se ne druže, što je jako opasno, al za politiku dobro, jer preko medija, kontroliranih, ti šalješ poruke koje tebi koriste. u nekom otvorenom razgovoru vani, sa razmjenom ideja i stavova, društvo ti ukaže na problem, al preko ekrana ti toga nemaš. osim pljuckanja po forumima. a to ipak nije razmjena ideja.

VL
ZA
Zapadnjak
15:14 05.05.2021.

U nekom smislu je i u pravu, ne vidim zasto se ne bi njegovala kultura slobode koja ce onda sasvim logicno rezultirati nekim razlikama, da imam taj izbor mozda bih, cak i vjerojatno, odabrao ovu "losiju" opciju vise rada od kuce a sporije napredovanje i rast place i ne bih cmizdrio okolo o "nejednakosti" i molio od drzave (politicara, cesto nesposobnih i korumpiranih) da "pravedni raspodjele" novac... ne vidim u cemu je problem da svaka firma odlucuje za sebe, po mogucnosti na nacin da unutar firme sto je vise moguce pojedinaca odlucuje za sebe... vrlo vjerojatno se to nece dogoditi i gore opisani politicari ce vjerojatno osjetiti potrebu da napisu 800 stranica papirologije s pravilima koja ce samo svima zakomplicirati zivot...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.