Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Direktor Beminga prenoćio u policiji zbog Led Zeppelina

Da smo slušali Halida, to vjerojatno nikome ne bi smetalo - komentirao je M. Brestovečki.
29. lipnja 2010. u 16:10 1 komentara 60 prikaza
'29.06.2010., Bjelovar - Mario Brestovecki priveden u policiju zbog glasnog slusanja rock glazbe Photo: Damir Spehar/PIXSELL                        '
Foto: 'Damir Spehar/PIXSELL'

U sitne sate, jučer u 3.40, bjelovarska je policija zbog remećenja javnog reda i mira privela u postaju dvojicu Bjelovarčana te ih u posebnoj prostoriji zadržala do jutra - opisao je događaj glasnogovornik Dražen Medved. Bila bi to sasvim obična vijest, ni vrijedna spomena, da se među uhićenim dvojcem nije našao direktor poznate bjelovarske tvrtke Beming i bivši član glazbenog sastava Stare staze Mario Brestovečki.

Buđenje u policiji

A sve zbog uživanja u nešto glasnijim akordima rock glazbe iz produkcije Led Zeppelina i Rolling Stonesa. Ovaj je događaj vrijedan pozornosti i zbog pitanja je li doista bilo nužno njihovo privođenje i zadržavanje u policiji te je li to uobičajena pojava, posebice ako se zna da bjelovarske ulice u sitne noćne sate trešte decibelima narodnjačke glazbe iz gradskih kafića s dozvolama za rad do jutra. U policiji objašnjavaju kako je u ovome slučaju postojala opravdana bojazan da će dvojac ponoviti prekršajno djelo remećenja javnog reda i mira. Dodaju i da su obojica uhićenika mirno prihvatila privođenje te policija nije imala razloga za uporabu lisičina.

Pogrešan odabir nota

Mario Brestovečki u telefonskom je razgovoru potvrdio da je policija postupila korektno, no u komentiranju cijelog događaja nije mogao skriti ogorčenost i cinizam.

- Za sve su vjerojatno krivi Zeppelini i Stonesi jer da smo slušali Halida, ili kakvu drugu "kuruzu", to vjerojatno nikome ne bi paralo uši.

Ovako je to očito zasmetalo nekome u mojem naselju tko očito ima tanke uši. Raspitao sam se kod šestero susjeda u neposrednoj blizini svoga stana, no svi redom tvrde kako ništa nisu čuli - komentirao je Mario Brestovečki.

Vrtovi Hrvatske
Mala škola imuniteta:
Koji vitamini i minerali brane naše tijelo?
PBZ
#OSTAJEMDOMA
Plaćaj račune i upravljaj svojim financijama online: savjeti za organizaciju bez odlazaka u poslovnicu banke
 • kamen:

  Brzo, peticija! Dajmo da sluša! Omogućite jadnom čovjeku a pušta Zeppelin u 3:40 četvrtkom ujutro.