Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRAĐA MANDATA

DIP će DORH-u podnijeti prijavu zbog Karamarkove izjave

Branko Hrvatin
Foto: Robert Anić/PIXSELL
25.01.2016.
u 12:52

Karamarkova izjava upućuje na sumnju u pravilnost izbornih rezultata

Državno izborno povjerenstvo (DIP) danas se očitovalo o izjavi prvog potpredsjednika Vlade i predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, najavljujući kaznenu prijavu DORH-u zbog tvrdnji o krađi mandata na izborima.

– Izjava g. Tomislava Karamarka, prvog potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske, upućuje na sumnju u pravilnost izbornih rezultata kroz navod o postojanju indicija o "krađi" mandata. Zbog navedenog DIP će Državnom odvjetništvu RH podnijeti kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja zbog mogućeg počinjenja kaznenog djela izborne prijevare – naveli su u priopćenju koje potpisuje predsjednik DIP-a Branko Hrvatin.

DIP u priopćenju također navodi kako su nakon objave potpunih službenih rezultata zaprimili četiri prigovora, od čega su dva odbijena kao neosnovana, a dva odbačena kao nepravovremena. Odlukom Ustavnog suda utvrđeno je da su izbori bili provedeni u skladu s Ustavom.

>> Karamarko objasnio što će biti početak 'rasvjetljavanja što se događalo u izbornoj noći 8. na 9. studenog 2015.'

>> Karamarko govori kao šef oporbe, a ne kao drugi čovjek Vlade

Komentara 189

PR
Proljeće1971
12:57 25.01.2016.

Gdje ima dima ima i vatre, gdje ima vatre ima i dima a gdje ima crveni tu ima svega.

MO
mozdaznam
12:56 25.01.2016.

nepoznat počinitelj hahahah pa to samo.u naspoj državi može postojat neki tamo centar gdje se skupljaju glasovi na obradu i gdje su zaposleni svi puleni vladajuće stranke. i nigdje više. pa sumnjivo je i bogu i vragu

PR
Prdomet
12:55 25.01.2016.

Gdje je Arsenije da se ocituje?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije