Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

DIP pozvao birače da iziđu na izbore 10. siječnja

izbori
Arhiva VL
08.01.2010.
u 11:07

Bit će otvorena 6863 biračka mjesta, od čega će ih 6550 biti otvoreno u Republici Hrvatskoj, 250 u 55 stranih zemalja te još 63 biračka mjesta za glasovanje vojnika, pomoraca na brodovima pod hrvatskom zastavom te osoba lišenih slobode.

Poziv biračima i biračicama da u nedjelju 10. siječnja dođu ispuniti svoju građansku dužnost izlaskom na birališta, uputilo je danas Državno izborno povjerenstvo.

U drugom krugu predsjedničkih izbora snage će odmjeriti Milan Bandić i prof. dr. sc. Ivo Josipović koji su u prvome izbornom krugu (27. prosinca 2009.) dobili najveći broj glasova.

Biračka mjesta otvaraju se u sedam ujutro, a zatvaraju u 19 sati.

Bit će otvorena 6863 biračka mjesta, od čega će ih 6550 biti otvoreno u Republici Hrvatskoj, 250 u 55 stranih zemalja te još 63 biračka mjesta za glasovanje vojnika, pomoraca na brodovima pod hrvatskom zastavom te osoba lišenih slobode.

- Izbor predsjednika Republike Hrvatske izbor je onog tko će u razdoblju od pet godina predstavljati i zastupati Republiku Hrvatsku u zemlji i u svijetu te bitno utjecati na političke i druge prilike u zemlji, a posebice na njezino demokratsko ozračje - poručio je predsjednik DIP-a Branko Hrvatin kazavši još da je "izlazak na izbore i davanje glasa za onog kandidata za kojeg smatrate da će časno i odgovorno obnašati ovu dužnost i pravo i građanska dužnost svakog birača".



Komentara 38

OB
-obrisani-
12:33 08.01.2010.

Ja nazvo babu i kazem :\"Bako mozda dodju ovi \'\'crveni djavoli i da te odvezu na biraliste ,nemoj slucajno da bi za njih glasovala\",a baba odgovara :\'\'ako si me radi toga zvao nisi me trebao ni zvati ,ko god dodje po mene ja cu otici glasovati ,a tvoja baka 84 godine katolikinja ,pa da ja dam glas onome antikristu.\'\'

OB
-obrisani-
00:29 10.01.2010.

@treble Griješiš. Poznato je da su \"stručno-politiički radnici za ONO i DSZ\" bili u to vrijeme često po misama, a kasnije bi se popovi pitali zašto su najebali. Eto zašto! A sad će popušit opet na istu foru.

BR
Brezovica
11:44 08.01.2010.

Upravo kako govore redni brojevi: nedovoljan 1 - ivo josipović (nema minimalnih uvjeta za prolaznost) dovoljan 2 - Milan Bandić (bez velikih mogućnosti ali zbog uloženog truda prolaz)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije