Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
po 6 članova

DIP imenovao stalne sastave izbornih povjerenstava za prijevremene parlamentarne izbore

Branko Hrvatin (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
08.07.2016.
u 14:22

Stalni sastavi imenovani su ranije nego inače, no predsjednik DIP-a Branko Hrvatin ustvrdio kako nema zakonskih prepreka koje bi takvo ranije imenovanje spriječile.

Iako prijevremeni parlamentarni izbori još nisu raspisani, Državno izborno povjerenstvo imenovalo je stalne sastave izbornih povjerenstava za sve izborne jedinice koja, između ostalog, brinu o zakonitoj provedbi izbora na svom području. Svaki sastav čini šest osoba – predsjednik i njegova zamjena te dva člana sa dva zamjenika članova.

Stalni sastavi imenovani su ranije nego inače, no predsjednik DIP-a Branko Hrvatin ustvrdio kako nema zakonskih prepreka koje bi takvo ranije imenovanje spriječile.

- Iako izbori još nisu raspisani, znamo određene odrednice. Hrvatski sabor bit će raspušten 15. srpnja, nakon čega teku zakonski rokovi za održavanje izbora, dakle, najmanje 30, a najviše 60 dana. Osim toga, sve se događa u ljeto, pa se moramo požuriti s imenovanjem kako bi svi ti ljudi uključeni u izbore na vrijeme znali planirati svoje obveze – kazao je Hrvatin. Izborna povjerenstva moraju tijekom kolovoza i najkasnije početka rujna imenovati članove biračkih odbora.

Podsjetimo, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović najavila je da će izbore najvjerojatnije raspisati za 11. rujna, krajnji datum unutar zakonom propisanog roka za održavanje izbora.

>> VIDEO HSS na parlamentarne izbore izlazi sa SDP-om! Beljak: Donijeli smo sudbonosnu odluku. Vodili smo se razumom, a ne srcem

>> Predsjednica otkrila najizgledniji datum novih izbora: Nitko se ne želi baviti politikom preko ljeta

Komentara 2

VE
velikazmija
14:52 08.07.2016.

svi za jednoga jedan za sve bravo za viječne kadrove a jednomnacionalni apis i dalje je brojač- hrvatin i bauk zaduženi za srpske duhove puštanje i vraćanjeu bocu i iz boce po potrebi-

ME
mek
20:56 08.07.2016.

Ovo će biti repriza prošlogodišnjih izbora na kojima se ne biraju najsposobniji da služe Hrvatskoj i narodu, već najuspješniji denuncijant i najvještiji kreator afera i diskreditacija. Baš pravi izbor za našu budućnost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije