Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Što s ovrhom?

Dioničari odlučili: Pripojit će se sve tvrtke Coning Grupe

čačić,glavak (1)
Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
01.02.2013.
u 18:12

Nije jasno što će se sada desiti s mjerom blokade ovrha, s obzirom da je nekim tvrtkama odobrena, a drugima odbijena

Kako su u četvrtak na Glavnoj skupštini odlučili dioničari svih Društava Coning Grupe, tvrtke Coning ecogradnja d.d., Coning turizam d.d., Congama d.d., Coning inženjering d.d. i Velebit d.d. bit će pripojene društvu Coning d.d.

Otvorena pitanja

Inače, Coning i nekoliko društava iz te grupe su sredinom siječnja predali zahtjeve za otvaranje predstečajne nagodbe, a postupak pripajanja je već tada bio u tijeku.

S obzirom da je Nagodbeno vijeće Coningu odbilo privremenu mjeru blokade ovrha, dok ju je Coning ecogradnji odobrilo, postavlja se pitanje što se događa sada kada se Coning ecogradnja pripojila Coningu. Odgovor na to pitanje zatražili smo i od direktora Coninga Stjepana Ptičeka, no još nismo dobili odgovor.

Iz Coninga su samo priopćili kako se “u objedinjavanje svih tvrtki u jedan poslovni subjekt ide zbog uspješne provedbe nagodbe s vjerovnicima”.

Uvjeti za poslovanje

Naglasili su i kako je proces predstečajne nagodbe predmet pregovora društava i vjerovnika, te da je najveći vjerovnik Grupe Coning - država, koja veći dio svojih obveza prema Coning Grupi nije ispunila.

- Naplata tih potraživanja omogućila bi stabilizaciju poslovanja Grupe, pa predstečajna nagodba ne bi niti bila potrebna - poručili su iz Coninga. Inače, ugovorom o pripajanju Coning preuzima sve tvrtke iz grupacije, preuzima svu njihovu imovinu i sva dugovanja. Za 170 zaposlenika Coninga, to predstavlja nadu da će se napokon stvoriti uvjeti za nastavak poslovanja te grupacije, budući da su računi većine tvrtki u grupi bili više mjeseci blokirani. Osim toga hoće li nastaviti raditi, radnici čekaju i odgovor na pitanje kada će dobiti plaću, koju nisu dobili od kolovoza prošle godine.

>>Sudbina Čačićeva poslovnog carstva u Linićevim je rukama

Komentara 4

OB
-obrisani-
18:42 01.02.2013.

Na kraju ce biti da Zagrebacka banka stoji iza svega ! Arazni Coningi su samo izvlacili hrvatski novac iz proracuna u privatne ruke koje su sakrivene u ZABA !! Kako ovaj kriminalac da vodi ekonomiju a nije znao voditi svojoj "Coning " mislim da je hitno potrebno otvoriti istragu protiv peraca novca !!

Avatar Jorge
Jorge
19:18 01.02.2013.

Što je s udjelom u Croatia Airlinesu? Sjedi li gospođa još tamo ili to ne ulazi u imovinu?

DU
Deleted user
18:34 01.02.2013.

Ma sve je to Čačić d.o.o. a riješenje je isto kao i sa gazdom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije