Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stiže brod iz Ancone

Dio splitskog hotela Zagreb postao karantena, preuređeno 20 soba

Hotel Zagreb u Splitu
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/3
10.03.2020.
u 14:22

Blok C je malo izdvojen od ostatka hotela tako da karantena ne bi trebala predstavljati problem za turiste koji će odsjedati u hotelu

Dio splitskog hotela Zagreb na Duilovu postao je karantena za Splitsko-dalmatinsku županiju u kojoj će se smještati oboljeli od koronavirusa, doznaje Hina.

U tom je hotelu, a radi se o bloku C, proteklih dana preuređeno 20 soba u kojima će se od koronavirusa liječiti po jedna osoba u svakoj sobi. Za bolesnike, ali i za liječnike, pripremljeni su svi potrebni uređaji, antiseptici i jednokratna odjeća koja se nakon upotrebe baca i zamjenjuje novom. Kako doznaje Hina, osobe koje budu donosile hranu bolesnicima i lijekove bit će odjevene u skafandere i totalno zaštićene kako se virus ne bi dalje širio.

Blok C je malo izdvojen od ostatka hotela tako da karantena ne bi trebala predstavljati problem za turiste koji će odsjedati u hotelu. 

Na području najveće dalmatinske županije trenutno je pod nadzorom 250 osoba, a u Županijskom stožeru civilne zaštite ne žele detaljnije govoriti o karanteni. Sutra rano ujutro očekuje se da će u Split stići brod iz Ancone. U slučaju da bilo tko na tom brodu bude sumnjiv bit će odmah prebačen u karantenu.

Hotel Zagreb ima 389 ležajeva, 146 dvokrevetnih, 15 trokrevetnih soba, četiri apartmana, osam obiteljskih soba, te apartman predviđen za osobe s invaliditetom. Cijena sobe se kreće od 250 kuna, pa na više.

U hotelu kažu kako i dalje obavljaju rezervacije gostiju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije