Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši vojni objekti

Dio šibenske vojarne Gradu i Norvežanima na 20 godina

ana gojanovic
Hrvoje Jelavić/Pixsell
11.02.2011.
u 12:30

Projektu nazvanom Hrvatsko-norveški pomorsko-inovacijski centar u Šibeniku – iNavis 8458 četvornih metara ustupit će se besplatno na sljedeća dva desetljeća

ŠIBENIK – Dio jedne od brojnih neiskorištenih šibenskih bivših vojarni i vojnih objekata, vojarne Bribirskih knezova, dodijeljen je na korištenje za tzv. projekt iNavis.

– Povjerenstvo za imovinu Vlade Republike Hrvatske na svojoj sjednici, održanoj 3. veljače 2011., donijelo je odluku kojom se Gradu Šibeniku dodjeljuje na korištenje nekretnina površine 8458 m2, u krugu bivše vojarne „Knezova Bribirskih“, a u svrhu realizacije projekta Hrvatsko-norveškog pomorsko-inovacijskog centra u Šibeniku – iNavis. Nekretnina se odlukom dodjeljuje na korištenje bez naknade na određeno vrijeme, točnije na rok od 20 godina – ističe Ana Gojanović Rakić, pročelnica Ureda gradonačelnika u Gradu Šibeniku.

Kako se napominje, utvrđeno je i da se Grad Šibenik odriče prava potraživanja novca koji će eventualno biti uložen u uređenje dodijeljenog prostora te kako za svaki mogući građevinski zahvat na toj nekretnini trebaju pribaviti suglasnost države. U ugovoru o korištenju nekretnine između Vlade Republike Hrvatske i Grada Šibenika bit će predviđen raskid ako korisnici budu izmijenili namjenu nekretnine ili je daju na korištenje trećim osobama bez suglasnosti RH, kako se ističe. Ovime se namjeravaju spriječiti moguće nečasne namjere budućih korisnika tog prostora.

Inače, na šibenskom području se nalaze brojne građevine koje je vojska napustila, no još uvijek zjape prazne i propadaju, unatoč činjenici da bi mogle biti vrlo lako korištene za potrebe sporta, kulture, građanskih udruga ili rekreacije, čega u Šibeniku nedostaje. Zasad su se dijela tih vojarni uspjele "domoći"  tek crkvene vlasti za potrebe osnovne škole te spomenuti Norvežani posredstvom gradskih vlasti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije