Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon nestašice

Vojni brod dopremio vodu na otok Hvar

slavina, voda
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
20.07.2015.
u 14:38

Načelnik općine Sućuraj Ivan Slavić smatra da je dio Hvara bez vode ostao zbog sabotaže. Gradonačelnik Makarske Tonči Bilić odbacuje takve optužbe i kaže da je problem u povećanoj potrošnji.

Nakon što je jučer istočni dio otoka Hvara koji se opskrbljuje kroz regionalni vodovod koji se proteže od makarskog primorja ostao bez vode danas ujutro pitku vodu je po nalogu ministra obrane dopremio brod vodonosac, javlja Tportal. Time je nakon 24-satne nestašice barem privremeno osigurana opskrba vodom, a mještani Sućurja, Bogomolja i ostalih obližnjih mjesta koji su se bili spremali za prosvjed od njega su privremeno odustali.

Načelnik općine Sućuraj Ivan Slavić smatra da je dio Hvara bez vode ostao zbog sabotaže te je uvjeren da su Makarani zatvorili dovod kako njih ne bi snašla nestašica.

- Sumnjam da je problem u tehničkom kvaru jer u tom slučaju ni mjesta na Makarskoj rivijeri ne bi imala vode. A kod njih ni tuševi na plažama nisu zatvoreni! Uostalom, ni danas ne dobivamo dovoljno vode, tek litru po sekundi- rekao je Slavić za Tportal.

Gradonačelnik Makarske Tonči Bilić odbacio je optužbe o sabotaži i kazao da je problem u povećanoj potrošnji.

- Otok Hvar je i ovih dana redovno dobivao vodu, samo ne u dostatnim količinama. Problem je u povećanoj potrošnji i na otoku i na Makarskoj rivijeri, pa tehnički nije moguće dostaviti veće količine - rekao je Bilić.

>> Voda nije za piće u pojedinim selima na području Petrinje

>> Upozoravajući podaci stručnjaka: U Zagrebu sve manje pitke vode

Komentara 10

KA
kafka
09:59 20.07.2015.

Bez vode nema života! . . . . . . . . . . Koji je samoodrživ plan otoka Hvara u vezi potrebe otoka za pitkom vodom? . . . . . . . . . . . . . . . .

IV
Ivanveliki
09:57 20.07.2015.

kako se ovo uopce smije dogoditi u pogotovo u pocetku sezone?

DU
Deleted user
17:08 20.07.2015.

Koliko su Hvarani kuna dali od turističkih taksi na vodovod. Ništa. Kriva je Vlada (nema veze koja)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije