Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Dio hadezeovaca tvrdi da je na presicu doveden na prijevaru!

luka bebić
Marko Prpić/Pixsell
03.01.2010.
u 20:12

Na Sanaderovu okupljanju nije bilo nijednog potpredsjednika HDZ-a, a ni ministra. Sudionici su prenijeli da im je on sam objasnio da ministre nije zvao da se ne bi širile priče o raskolu u Vladi.

Dok je Sanader govorio, u dvorani za sjednice Predsjedništva HDZ-a događaj je pratilo petnaestak saborskih zastupnika. Među njima Sanaderovi prijatelji Mario Zubović, Petar Selem, Jerko Rošin i Luka Bebić..., ali i “obični” HDZ-ovi zastupnici Ivanka Roksandić, Karmela Caparin, Božica Šolić, Krunoslav Markovinović, Emil Tomljanović, Stjepan Fiolić, Boris Kunst, Boris Matković, Vedran Rožić, Josip Đakić...

Bebić: Bi li bilo bolje da slabimo stranku
Hebrangov je rezultat svakako najlošiji otkako je HDZ osnovan 1989. Trebali smo biti aktivniji i jasnije se postaviti prema onima koji su otišli iz stranke. No, o svemu tome smo trebali razgovarati na vrijeme. Vodstvo HDZ-a mora raditi intenzivnije i češće se sastajati, a Vladu svi podržavamo. Ovo nije polarizacija stranke, već njezino dinamiziranje. Predsjedništvo se u šest mjeseci sastalo manje od pet puta. Ovo nije slabljenje Jadranke Kosor nego jačanje stranke. Bi li bilo bolje da slabimo stranku? Tko je važniji od stranke? Ne smijemo se prepustiti letargiji i biti stranka od 12 posto. Ja nikad nisam stavljao osobne interese ispred stranke - govorio je novinarima Luka Bebić.

Dio zastupnika nije znao zašto su pozivani
Na Sanaderovu okupljanju nije bilo nijednog potpredsjednika HDZ-a, a ni ministra. Sudionici su prenijeli da im je on sam objasnio da ministre nije zvao kako se ne bi širile priče o raskolu u Vladi, jer on ne želi oslabiti, nego ojačati stranku.

Uglavnom, uz asistenciju prijatelja, koji su nazivali zastupnike u subotu uvečer između 22 i 23.30 sati, Sanader je navedene okupio u središnjici. Nekima je rečeno tek da će se razgovarati o izborima. No, danas su neki od njih rekli da su izmanipulirani, da nisu znali da ih saziva Sanader te da su tek na izvanrednoj presici shvatili da su mu poslužili kao kulisa. Njihova je nazočnost iskorištena kao prijetnja Jadranki Kosor, da bi, ne bude li poslušna, mogla imati problema s vlastitim zastupnicima.

Žrtve manipulacije
Ivanka Roksandić, potpredsjednica Kluba HDZ-a, iskreno priznaje da se osjeća kao politički idiot jer je na poziv Marija Zubovića, koji je također potpredsjednik Kluba, došla uvjerena da će na sastanku biti i predsjednica HDZ-a.

– Bila sam zatečena kad sam došla i vidjela da nas je okupio Sanader. Nisam to očekivala – kaže Roksandić. Slično kaže i Emil Tomljanović, koji je iz Senja došao u Zagreb računajući da ide na proširenu sjednicu Predsjedništva. Karmela Caparin kaže da je došla ne znajući stvarne namjere i sadržaj sastanka, ograđuje se od svega i ne pristaje, kaže, biti dijelom ničije manipulacije. Sve trije potpuno podupiru, kažu, šeficu HDZ-a.

Sanader bi mogao biti isključen iz HDZ-a u brzom postupku
Ona se, pak, danas nije oglašavala. No, dio ljudi u vrhu HDZ-a kaže da joj neće manjkati odlučnosti za konačni obračun te ne isključuju mogućnost da će Ivo Sanader u brzom postupku biti isključen iz HDZ-a.

I to možda već danas kad se, prema neslužbenim informacijama, okupljaju sva stranačka tijela. U vrhu HDZ-a drže da je Sanader ovaj potez povukao iz straha jer korupcijske afere, a posebno istraga o HPB-u, vode sve bliže njemu i stežu mu obruč oko vrata.

Ključne riječi

Komentara 72

PE
petrovve
20:41 03.01.2010.

A kad su vidjeli o cemu se radi ,sto nisu otisli sa presice??...Poslije *e*a*a nema kajanja.!

OB
-obrisani-
20:41 03.01.2010.

koji kreten je taj sanader

OB
-obrisani-
00:33 04.01.2010.

Strana krtica Sanader, koja je \"demokratizirala\" HDZ po njihovoj mjeri, vrača se po njihovom nalogu (ucjenom) da dovrši (nastavi) posao, jer se HDZ pod Jadrankom Kosor opasno oporavlja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije