Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Balkanski ratnik

Dino Marinković: Prijetio nam je iz ćelije u Urugvaju

\'18.01.2010., Pula - Privodjenje Dina Marinkovica, koji je nakon otmice ubio jednog i ranio drugog napadaca. Photo: Sasa Miljevic/PIXSELL\'
Sasa Miljević/PIXSELL
02.11.2010.
u 17:48

Sovu i Marovića tereti se da su nagovorili Gilga i Popovića da otmu Marinkovića.

- Nakratko sam razgovarao sa Sovom koji je nagovarao mene i Moratta da dođemo živjeti u Zagreb. Kazao je da ćemo se u Zagrebu osjećati sigurnije. Pitao sam koliki stan mogu kupiti u Zagrebu za 50.000 eura. To je moje poznanstvo s njima, jedna noć - kazao je na Županijskom sudu u Puli Dino Marinković (38), za čiju se otmicu i iznudu sudi Mariju Sovi i Daliboru Maroviću te Mariju Gilgu. Sva su trojica izjavila kako se ne osjećaju krivima za to za što ih se tereti.

Veze s Martinčićem

Sovu i Marovića tereti se da su nagovorili Gilga i Popovića da otmu Marinkovića kako bi mu uz prijetnju smrću oduzeli 50.000 eura. Sova je dao Gilgu i Popoviću policijsku palicu "Stop" te su on i Marović Gilga i Popovića obavještavali o kretanju Dina Marinkovića, a ovi su ga presreli Audijem A6. Pričajući o otmici, Marinković je kazao kako mu je pri otmici lisičine na ruke stavio i u auto ga ugurao Gilg. Vozač Popović je govorio: “Platit ćeš, platiti”! što je Marinković shvatio kao traženje novca iako to nije izrijekom rečeno.

Odvjetnici optuženih tražili su da im Marinković objasni svoj odnos s Anastazijem Martinčićem koji je uhićen u sklopu akcije Balkanski ratnik u Urugvaju te čije je ime sastavni dio optužnice protiv crnogorskog narkobossa Darka Šarića.

- S Martinčićem sam bio prijatelj sedam godina. Kada je završio u zatvoru u Urugvaju, zvao me te tražio da ja i Massimo Moratto odemo kod njegova oca i uzmemo novac koji mu je trebao za odvjetnike u Urugvaju. Tražio je da mu taj novac prošvercamo u Urugvaj. Mi to nismo učinili - kazao je Marinković i dodao kako smatra da je Martinčić bio ljutit te da je mislio kako su ga možda i "otkucali".

- Nazivao je iz Urugvaja i prijetio da će poslati svoje ljude... - pričao je dalje Marinković dodavši da su zbog toga on i Moratto nabavili pištolje.

Martinčić je, kazao je dalje Marinković, optuživao njega i Moratta da su mu opljačkali milijune eura koji su nestali iz jednog kombija u marini u Portorožu, no Moratto i Marinković su u tom slučaju u Ljubljani bili pozvani za svjedoke. Marinković, koji je na sud doveden pod velikim mjerama osiguranja, i u sudnici je bio pod budnom paskom dvojice policajca u civilu. U svom svjedočenju detaljno je opisao kako su ga 17. siječnja oteli. Marinković se, nakon što je Gilgu ispao revolver, domogao oružja i zapucao u automobilu za vrijeme vožnje. U toj pucnjavi ubio je Mladena Popovića i teško ranio Marija Gilga. No tužiteljstvo u Puli odbacilo je prijavu protiv njega zbog ubojstva i pokušaja ubojstva, smatrajući da je riječ o nužnoj samoobrani. Ispričao je kako ga je te noći pratio crni Audi, kako su ga dva muškarca, pokazavši policijsku značku, presrela, stavila mu lisičine i ugurala ga u automobil, a potom ga počela psovati i udarati.

Upoznali se na fešti

Obojica su, kazao je Marinković, imala pištolje, a kada je jednom od njih pao pištolj u vozilu, Marinković se, iako vezanih ruku, domogao oružja i počeo pucati. Audi je sletio s ceste, a Marinković pobjegao na osvijetljenu ulicu gdje su mu pomogli ljudi koji su se našli na cesti. Kazao je da su mu prijetili da će ga odvesti u šumu, ubiti ga i zakopati te da je posebno agresivan bio vozač (Popović koji je tada ubijen, op.a.).

Spomenuo je da su mu kazali: “Imaš pozdrav od Anastazija Martinčića”. Marinković je kazao da Gilga ne poznaje, ali da je Sovu i Marinovića upoznao 17 dana prije događaja. Naime, Marinković je sa prijateljem Massimom Morattom i njegovom suprugom u hotel Antunović u Zagrebu otišao na doček Nove godine 2010. u društvu  Sove i Marovića. Tu su počeli njegovi kasniji problemi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije