Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ravnatelj HDA:
Povratak na članak

'Arhivi se ne zatvaraju, štoviše bit će još dostupniji nego po Mostu'

Da je 22. prosinca ostao kao datum do kojeg je gradivo potpuno dostupno, to bi značilo da se odričemo sedam mjeseci stvaranja RH

Komentari 48

MO
mobitel20
08:22 25.11.2017.

Ne zanima nas "da bude dostupnije", nego nas zanima da bude POTPUNO dostupno ! Tako treba biti, a sve ostalo su smicalice, izvlacenja na "osobne podatke" su besmislena ako se zeli istina ! Kaze jos "oni koji su sudjelovali uu krsenju ljudskih prava "...a tko ce to odredjivati "tko je krsio ljudska prava"!? Kako cemo to znati ako nisu svi dokumenti dostupni ! Ovaj prijedlog je civilizacijski poraz i pobjeda neokomunisticke struje koja vlada pravosudjem,posebno DORHom, medijima, gospodarstvom i mnogim drustvenim fakultetima.Plenkovic i Nina Obuljen su zastitnici suradnika UDBAe, nakon ovoga oko toga nema spora...Pa ce im jos dodatno putem Zakona o medijima u ruke isporuciti nove kune poreznih obveznika kao i kvazi samoupravljanje koje ce uvijek iznjedriti Lekovice, Sever, Imbexe, Tome, Lukic-Pupovce, Djikice, Tomice, Pavicice, Jasmine, Mijice i Pavelice iz NL...

VL
BR
Brandfackel2
08:47 25.11.2017.

Nemoguće je bilo u onom sistemu postati "vojni lekar" ako nisi bio na udbaškoj strani. Sada dolazimo u situciju da udbaška dojenčad raznim zakonskim smicalicama sakrivaju sramotu vlastitih roditelja. Smjenjivaju Hasanbegovića i imenuju proleterku Obuljen... HDZ je nažalost katastrofalno kontaminiranana partija, ustvari samo jedan od ogranaka KPJ u kojem uistinu postoji masa ljudi koji mise suverenistički, ali udbaši im kroje vodstvo od samog nastanka. Koliko bilo beziizgledno, treba glasati samo za suverenističke opcije poput Esih, Hasan, Glasnović. Sve ostalo je propast.

VL
Avatar Pola Marku, pola Mostu
Pola Marku, pola Mostu
08:18 25.11.2017.

I što kažete, u tim arhivima će biti sve o Plenkovićevom tati, Božinovićevom tati, a i o samom drugu Božinoviću kao takvom? Onom Božinoviću koji je radio kao vojni referent JNA pod lijepom kapom s lijepom crvenom zvijezdom, a danas hapsi one koji ističu obilježja iz Domovinskog rata, dok istovremeno čuva četničke antifašističke spomenike.

VL
DU
duxnacije
08:49 25.11.2017.

Svi dobro znamo da hrvatskom vladaju djeca komunistićke bagre i dalje šutimo i pitanje je za most i živi zid te ostale minorne strančice zašto ne ustraju na lustraciji!!??? ZNA SE!!!

VL
DU
Deleted user
08:26 25.11.2017.

ako sam dobro shvatio Most čuva dokumente udbaša dugi niz godina te je branio stranačke kolege Perkovića i Mustača

VL
DU
Deleted user
08:29 25.11.2017.

Sto ocekujete od biljsevickog hdz-a i polucetnickog VL?

VL
DA
darwil
09:44 25.11.2017.

Mali Čutura je bio privjesak Canjugi,pa tko ga stavi u arhiv RH umjesto u rotoparnicu RH ili BIH.

VL
GU
Gustirna
21:19 25.11.2017.

Bas me zanima hoce li biti tako kada ja dođem po udbinu arhivu o manolicu i mesicu....

VL
SD
sdpesticid
20:57 25.11.2017.

prije ćemo mi prirodnim putem biti ''arhivirani'' već što će zločinci iz tih arhiva izaći na vidjelo.

VL
DU
Deleted user
09:21 25.11.2017.

I sto ce promjenit to otvaranje arhiva kad ce glasaci najvecih partija opet glasat za svoje UDBASE.........I jedino sto ce se desit HDZ-ovi glasaci ce govorit kako su njihovi UDBASI bolji od onih SDP-ovih a SDP-ovi glasaci tvrdit ce suprotno........II to ti je to..............

VL
ZL
Zlatarx
12:12 25.11.2017.

Zar ima još koji naivac koji misli da se arhivi otvaraju? Da ,otvorit će se ,ali selektivno ,samo da se ne ugrozi pozicija vladajućih,a ako se nešto škakljivo nađe o opoziciji,tim bolje. Ne vjeruj Danajcima(hdz-ovcima) ni kad darove nose.Živi bili pa vidjeli.

VL
IO
ivan.oroz
09:02 25.11.2017.

Gospodinu Čuturi vjerujem jer je bio naj bolji do sada generalni konzul u torontu i ostavio dojam velikog domoljuba.

VL
DU
Deleted user
19:51 25.11.2017.

Mislim da istina na kraju mora izići na vidjelo kako one tako i najnovije povijesti? Hrvati moraju znati tko je tko? Toliko smo valjda zaslužili! Pogotovo jer krivnje iz povijesti i danas strahovito opterećuju današnjicu, jer činjenično je da tonemo i dalje, po malo ali sigurno tonemo! Skoro da i ne prođe dan da ne izleti pokoja "afera"? Poneki puta Večernji liči više na "Crnu kroniku" nego na Vijesti za građane?

VL
GU
Gustirna
21:21 25.11.2017.

Ajmo se kladiti da sve sto se odnosi oko trivynja stepinca

VL
MI
miki45
13:17 25.11.2017.

trebalo bih dati da se vide arhivi ja bih zelijo da nadzem zasto meine proganjaju nikada nisam nigdje u partiji bijo niti kriminalac a proganjaju me valjda zato sto otac domobran bijo ali ja sam rodzen posle rata sta Imam ja sa time -----zelim vidjeti tko i zasto me progoni

VL
MA
Malenkost
08:49 25.11.2017.

Nadam se da ce se ova drzava uskoro slomiti, demogarfski, nataliteno i s iseljavanjem. Ova drzava stiti ubojice Udbe, njihove nalogodavce i planere. Ovu HR prezirem iz dann moje duse. Mladi HR kofere u ruku i van iz Croslavije. Kakvo je ovo zamagljivanje. I Kolinda nas je peveslala. Shvatiti da je danasnja HR mala YU. Nista se nije promijenilo. Zrtve su bile uzaludne. Krivousti je dobro znao tko na prve linije obrane u smrt ili ranjavanja a tko u teretane, kick-Box i u Dilopmaciju sirom svijeta. Proklet da je na vijeke.

VL
MA
maximinimax
09:10 25.11.2017.

To će sigurno zadržati mlade da ne odu. Dokle više prošlost kad ostajemo bez budućnosti.

VL
AN
anticenzura
09:13 25.11.2017.

Ne mogu vjerovati da javnosti u Hrvatskoj dan pocima sa ustasko-partizanskim arhivima, pored poluprazne drzave i praznih skola, gdje uciteljica vristi da ima jednoga samo prvasica iduce godine i sve skupa 8 djece u citavoj skoli. Ovi se bave tematikamaa od prije sto godina, otkopaju mrtve, a zakopaju zive.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.