Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kijev

Dimne bombe, jaja i tučnjava u ukrajinskom parlamentu

Ukrajinski aprlament (1)
AFP
27.04.2010.
u 14:10

Rasprava o vojnoj bazi na Crnom moru izrodila se i prije nego je Rusija dobila zeleno svjetlo do 2042. Riječ je o dijelu sporazuma predsjednika Viktora Janukoviča i Dmitrija Medvedeva o prodaji jeftinog plina Ukrajini.

Rasprava u ukrajinskom parlamentu o produljenju ruskog najma baze u Sevastopolju za još 25 godina izrodila se u bombardiranje jajima i dimnim bombama. Reuters i AFP izvještavaju da se rasprava o najmu baze Crimea na Crnom moru, koji je istjecao 2017., dotle zakuhala da su se parlamentarci počeli tući, predsjednika parlamenta Volodimira Litvina kišobranima se štitilo od kiše jaja, a poletjele su i dimne bombe.

Sve bez prekida rasprave. Friedbert Pflüger iz vrha CDU-a koji se tamo zatekao rekao je za Spiegel da je opozicija razvila ukrajinsku zastavu dimenzija tri s deset metara. No, 236 od 450 zastupnika prihvatilo je sporazum o najmu baze u Sevastopolju u zamjenu za to da Rusija Ukrajini nastavi isporučivati plin uz popust od 30%, što su ranije dogovorili ukrajinski proruski predsjednik Viktor Janukovič i ruski predsjednik Dmitrij Medvedev.

U ponedjeljak je i premijer Vladimir Putin posjetio Kijev zbog dogovora o proizvodnji aviona, brodogradilištima i nuklearnoj energiji. Pred parlamentom su prosvjedovale tisuće prozapadnih simpatizera opozicije okupljene oko bivše premijerke Julije Timošenko, koja sporazum naziva “prodajom ukrajinskog suvereniteta”, a Pflüger ocjenjuje da "postoji opasnost od nove narančaste revolucije”.

Komentara 19

SC
Shq_ctrI
15:14 27.04.2010.

nije to bila nikakva \"tučnjava\"... nego unaprijed smišljeni i pripremljeni plan pro-američkih izdajnika ukrajine tj. kvazidemokrata... inače, odakle jaja u parlamentu? vraćali su se svi s placa?

OB
-obrisani-
19:59 27.04.2010.

Ma ne, shq, ma kaj je to sad pak? Nazivaš Pticu Albancem, hahahahah Pa iz Večernjeg LAbance nazivate \"smrdljivim šiptarčinama\" pune 4 godine, hahahaha, kaj je bilo? Maca papučarica je popapala srpsku komunističku SDP urednika SHQ pod milion nadimaka jezičinu,zičinu, ha liquisto, daj nabaci koji komentar na albanskom, po mogučnosti nadimkom Hrvata Plot, hahahaha

SC
Shq_ctrI
21:37 27.04.2010.

eto ti sad, pasoglave...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije