Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski znanstvenik

Đikić: Razgovarao sam s premijerom Plenkovićem o Barišiću, on sam treba podnijeti ostavku

Ivan Đikić
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
13.01.2017.
u 09:07

Bio je to ugodan i stručan razgovor, razmijenili smo mišljenja. Razumijem političke konotacije u Hrvatskoj, ali i odgovornost vodećih osoba u Hrvatskoj, kaže Đikić

Hrvatski znanstvenik Ivan Đikić otkrio je kako je razgovarao s premijerom Andrejom Plenkovićem o ministru obrazovanja Pavi Barišiću.

– Osobno sam se čuo s njime telefonom. Bio je to ugodan i stručan razgovor, razmijenili smo mišljenja. Razumijem političke konotacije u Hrvatskoj, ali i odgovornost vodećih osoba u Hrvatskoj. Trebaju se uvesti novi standardi u Hrvatskoj, a primjer Barišić nespojiva je pogreška. Političke pogreške uvijek su teške, ali moraju se donijeti. Premijer, stranka i koalicija moraju se osloniti na temeljne činjenice i ukloniti negativnosti iz Vlade – rekao je Đikić za N1 televiziju.

Dodao je kako se nada da će sam ministar Barišić u razgovoru s premijerom podnijeti ostavku.

– Barišić ne može predstavljati Hrvatsku u međunarodnoj zajednici i samoj Hrvatskoj. Velik dio hrvatskih znanstvenika je osramoćen. Loše se osjećamo kada imamo ministra koji je plagijator – rekao je. 

>> Znanstvenik Đikić pisao premijeru Plenkoviću: Barišić ne može više biti ministar, mladi napuštaju Hrvatsku jer nemaju povjerenja u društvo

Komentara 52

ZI
Zir
09:21 13.01.2017.

Zao mi je covjeka, vrhunski znanstvenik, no ovisnik o jednoj politickoj opciji, zaludjen istom, interesantno kako na njihov mig odmah skace u stav mirno, pitam se sto je u stvari pozadina te njegove privrzenosti, nesto znaju o njemu ili je stvarno sljedbenik te ideologije koja je zarila i palila 45 godina??

GR
grgaman
09:37 13.01.2017.

Drugovi u VL ako zelite biti nepristrani objavite misljenje i znanstvenika Radmana o istom slucaju

DU
Deleted user
09:39 13.01.2017.

Nismo čuli što drug Đikić kažeo drugu Lalovcu i ovakvima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije