Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CIJELI SVIJET TRAGA ZA LIJEKOM
Povratak na članak

Đikić: Da sad imamo Imunološki zavod, mogli bismo stvarati svoje cjepivo

Đikić napominje da je proizvodnja cjepiva vrlo zahtjevno područje te je neophodna vrhunska tehnologija

Komentari 27

TU
tulipani
08:38 21.04.2020.

naknadna pameti skupa li si........u kakvim si odnosima s onim silobrčićem koji je uništio imunološki.jesi li se založio da akademija iz svoga članstva isključi lika pod čijim ravnanjem je imunološki izgubio dozvole za proizvodnju cjepiva.ili ti to bit će ,,nisi znao, što si radio kad je prodavana pliva.jesi li išta o tome znao......,.... Akademici Davorin Rudolf i Vlatko Silobrčić su mi spomenuli da bi me željeli pozvati na predavanje u HAZU-u. Rekao sam da sam načelno za svaku inicijativu u kojoj mogu promovirati znanost i svoje znanstvene projekte te da ću se rado odazvati. No, nakon toga nismo o tome više komunicirali - kazao je Đikić.

VL
ZE
Zambija export-import
08:32 21.04.2020.

Uvijek se osjećam pametnije kad pročitam Đikića. Kaže da bi mogli stvarati svoje cjepivo da imamo pogon u kojem se može stvarati cjepivo. Briljantni zaključak, ja se toga nikad ne bih sjetio. Što bi tek bilo da imamo svoju tvornicu za svemirske brodove, možda bi mogli proizvoditi...hm, ne pada mi na pamet što.

VL
IK
ikbmibm
09:10 21.04.2020.

Evo ga opet,da nas prosvjetli

VL
DU
Deleted user
10:10 21.04.2020.

Njegov kompic Silobrcic istinski se potrudio da uništi Imunološki i za nagradu je kasnije bio glavna zvijezda u rušenju pojedinih hadezeovih ministara i dugo vremena glavna medijska zvijezda .

VL
ZV
Zvonko
09:11 21.04.2020.

Imamo Bandića i HDZ/SDP!

VL
LM
L.marija
10:41 21.04.2020.

Svaki dan nešto pametuje pa kad nešto i dobro kaže ljudima je već dosta. Jel' on išta radi tamo u Njemačkoj osim što daje intervjue svaki dan po novinama?

VL
DU
Deleted user
09:52 21.04.2020.

I sad slijedi: Đikićeva uspiješna karijera i 5.0 na medicini, znanstvena reputacija, biti ili ne u HAZU tko koga bira i zašto. Pa se na to nadoveže po istom principu akademik Rudan. Pa usaglašavanje stavova obojice a u cilju educiranja javnosti itd. itd. Znaći djelovanjem u javom prostoru želite stvoriti dojam kako ste aktivni u zajednici i RH jer je to navodni uvijet za ulazak u HAZU koji obojici navodno nije bitan. U suštini velik ego, eto plav pa ga švabe prepoznale ko' svog i naravno jako puno galame. Daj probaj nešto konkretno, ovo da trebaju resursi, ozbiljna socijalna i znanstvena infrastruktura, vrhunski stručnjaci i novci (to je isto što i pare) to smo naučili i baš to eto po tebi Đikiću nemamo a na kraju sa tobom ili bez stvar pomalo radi. Nekako radi.

VL
DV
dvojnica
12:01 21.04.2020.

Tesko da bi svoje cjepivom uz Kitajce i Amere uspjeli prodati na svjetskom trzistu. Problem je imunoloskog zavoda bio taj sto je neprofitabilan i sto je opterecivao hrvatsko zdravstvo.

VL
ST
stefj
11:05 21.04.2020.

Eh, da je baba muško... Da zavod nije imao takve sindikate i politički management, možda bi se ulagalo u opremu, pa je možda zavod mogao preživjeti. Zavod je jedan u nizu kojeg je ta kombinaciju uništila, pa državu nam uništava ta kombinacija, zar treba nešto više tu pričati?

VL
VO
Volimrukomet
18:41 26.04.2020.

Živ je..😂 Da baka ima.....bila bi djed

VL
MA
marcel
08:46 21.04.2020.

A mogli bi zaposlit 200 ljudi od čega 180 u administraciji da rade na cjepivu, istrest par stotina milijuna eura iz blagajne, a onda shvatit da su ameri i briti imali više love i bolje znanstvenike i prvi došli do cjepiva i da smo bacili ogromne pare. Jer samo onaj tko prvi razvije cjepivo će zaradit, a ostali su džaba krečili.

VL
DU
Deleted user
10:42 21.04.2020.

I naravno da on vodi taj institut.Ovaj je ko burdus, iskoci iz svake pastete.

VL
Avatar dzambo
dzambo
08:45 21.04.2020.

U ponedjeljak 16. ožujka 2020. godine, uoči donošenja mjera radi ublažavanja posljedica krize uzrokovane koronavirusom ministar gospodarstva Darko Horvat kazao je tek da bi bio sretan i zadovoljan da Hrvatska ima svoj imunološki zavod kakav je imala Jugoslavija 80-tih te da bi mogli proizvoditi cjepiva za naše ali i europsko tržište u takvim institucijama.....iz ovog ''citata'' tog Ministra sve je receno....i u zadnjih 100-tinjak god. koliko je taj zavod na teritoriji HR niti jedna druga vlast ''nije'' se predala i odustala od unapredjenja tog zavoda pa et cak ni ''crveni'' nisu to dozvolili...a onda dodjose ''nova vremena''.....i et.....

VL
Avatar Psychlist
Psychlist
10:05 21.04.2020.

Da sad odlučimo uložiti milijarde u nekoliko novih infektoloskih klinika, unajmimo Kineze i riješimo to za koji mjesec mogli bi sve pootvarati jer više nema bojazni od preopterećenja sustava. Hmmmm...

VL
Avatar EUJ-
EUJ-
08:38 21.04.2020.

Đikić: Da sad imamo Imunološki zavod, mogli bismo stvarati svoje balkansko cjepivo protiv domoljubne hendikepiranosti i lopovske orijentiranosti.

VL
NA
najljepšiji
08:48 21.04.2020.

O Đikiću mislim gotovo jednako kao i o Pavuni, ne najbolje.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.