Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPOVIJEST MAJKE Kazneno prijavljena Ana Radić kaže da je svoju najtežu kaznu već dobila

Dijete umrlo majci napuštenoj od sviju

19.02.2009.
u 17:40

ZMIJAVCI – Kažu mi, prijavili su me, kaznit će me... Ma kakva kazna, ja sam svoju kaznu već dobila. Zašto Bog nije uzeo mene, a ne moju malu Anđelu – kroz suze kaže 23-godišnja konobarica Ana Radić, prisjećajući se posljednjih trenutka sa svojom curicom, koju je prije 20 dana sama rodila u apartmanu u Vinišću.

Pothranjena beba preminula 20 dana nakon rođenja

U smjenu nakon poroda
– U 11 sam rodila, u 3 sata pošla raditi. Gazda me ništa nije pitao. Rekla sam da zbog poremećaja imam trbuh. Pitala sam taj dan kolegicu da me zamijeni dva sata. Rekla mi je samo da je njena smjena završila. Bilo mi je slabo, sva sam pozelenila u licu pred kraj smjene – nastavlja Ana svoju potresnu priču.

U sobi bivše gazdarice Ane Glibote svi su još pod teškim dojmom proteklih događaja.

Ana, mlada mama, izgubljena i ostavljena, 20 dana mučila se sa sobom i bebom. Prije tri dana javila se vlasnici lokala “Studio” u Zmijavcima.

– Kamo sreće da je došla odmah nakon poroda. Ja bih je primila, ne bi bilo nikakvih problema. Ana je poštena cura, 11 mjeseci je kod mene radila. Čim sam vidila malu, znala sam da nešto nije u redu. Živi mrtvac, kostur, tako je izgledala. Rekla sam to Ani, ona mi je kazala kako se smijala – priča Ana Glibota, koja je usred noći poslala automobil po Anu i Anđelu.

Dobila najveću kaznu
Od Vinišća do Zmijavaca dobra su dva sata vožnje. Ana tvrdi da je dijete bilo utopljeno i nahranjeno. Ništa nije posumnjala dok curica nije pomodrila. Zvali su Hitnu, no bilo je kasno. Nešto iza podneva liječnik je konstatirao smrt. Obdukcija je utvrdila da je beba bila pothranjena i pothlađena. Što je bilo fatalno, znat će se za koji dan nakon histološke i toksikološke analize.

– Ni mene, ni curicu od poroda liječnik nije pregledao. Mislila sam, sve ću napraviti kad dođem u Zmijavce, i malu prijaviti i odvesti je doktoru. Sama sam rodila od straha! Otac djeteta s kojim sam se upoznala u kafiću u Imotskom zaprijetio mi je kad sam mu rekla da sam trudna. Tjerao me da abortiram. Moji doma isto ne bi blagonaklono gledali na moju trudnoću, starija sestra mi je već samohrana majka. Jednostavno, nisam znala što ću – kaže Ana.

Policija ju je prijavila za kazneno djelo kršenja obiteljskih obaveza. O tome Ana ne razmišlja. Kaže da ju je Bog već kaznio i da je dobila najveću kaznu.

– Nije mi do ničega, ne bojim se ničega... – kaže Ana snuždeno. Suze joj same naviru. I sama se pita, je li moglo drukčije. Jučer su se javili roditelji s Brača. Kažu da stižu po nju i da bi trebala neko vrijeme provesti s njima. Molili su je da ništa sebi nažao ne napravi. Na Braču je bila u vezi tri i pol godine. Otišla je s otoka, život je krenuo po zlu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije