Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U životnoj opasnosti

Dječak se popeo na dalekovod i doživio strujni udar

dalekovd
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
16.12.2013.
u 15:05

Dječak, doznaje se, stanuje u kući nedaleko od dalekovoda i koliko se zna, kobnog poslijepodneva nije bio u društvu druge djece već sam

Teško ozlijeđeni četrnaestogodišnji Dominik Mališa koji je u subotu poslijepodne stradao od strujnog udara na dalekovodu u Škropetima na području Karojbe u Istri smješten je u Jedinicu intenzivnog liječenja KBC-a Rijeka. Opečeno mu je oko 40 posto tijela. U bolnicu je dovezen u teškom stanju, no nakon dva dana, u ponedjeljak, njegovo se stanje poboljšalo i, kako prenosi dječakova majka, stabilno je iako je još uvijek životno ugrožen.

– To je za nas najvažnije, da mu je bolje, o drugome me nemojte ništa pitati, shvatite kako mi je – kazala je majka stradalog dječaka. Kad se nesreća dogodila, dječakov otac bio je u polju u blizini dalekovoda i kad je dječaka jak udar struje odbacio na tlo, prvi je dotrčao do njega i pokušao mu pomoći.

Dječak, doznaje se, stanuje u kući nedaleko od dalekovoda i koliko se zna, kobnog poslijepodneva nije bio u društvu druge djece već sam. Zašto se odlučio penjati na dalekovod, nitko ne zna, no teško je vjerovati da nije bio svjestan opasnosti kojoj se izlaže. Kako je utvrđeno očevidom koji su uz policiju obavili stručni djelatnici HEP-a, dječak se najprije popeo na metalni stup dvostrukog 30 kV dalekovoda, a potom je prešao zaštitnu zonu na visini od 11 metara i na zasad neutvrđen način doživio jak udar struje. Policija još utvrđuje okolnosti nesretnog događaja.

>> Dječak pao mrtav u električnom autu. Ubio ga strujni udar?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije