Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Dijete (5) odgajala u stanu punom smeća, sada se brani nevjerojatnim izjavama

Moskovski liječnici zabrinuti su jer djevojčica ne zna pričati te nikada nije vidjela voće niti spavala u krevetu, a jako se boji vode.
13. ožujka 2019. u 18:09 3 komentara 4423 prikaza
Foto: Screenshot/YouTube/RT
Pogledajte galeriju 1/2

Dijete sam odgajala u 'dobrim uvjetima', poručila je ruskinja Irina Garaščenko (47) čija je petogodišnja curica pronađena u moskovskom stanu prepunom smeća. Djevojčica je pronađena u jako lošem stanju te je prozvana ruskim 'Mowglijem'.

požar TRAGIČAN POŽAR Smrt nepokretnih sestara i brata: Živjeli su bez struje, u smeću, a grijali su se na palete i kartone

Moskovski liječnici zabrinuti su jer djevojčica ne zna pričati te nikada nije vidjela voće niti spavala u krevetu, a jako se boji vode. Također je na vratu imala malu ogrlicu koja je s godinama urasla u meso.

- Nikada nije vidjela voće. Ponudili smo joj mandarinu koju je jako dugo promatrala. Kada ju je probala, nasmiješila se od sreće. Nije znala što je tuš. Još uvijek imamo poteškoća s higijenom. Ona se uopće ne želi kupati - poručio je doktor Ismail Osmanov, javlja Daily Mail.

Rekao je kako ne spava u krevetu već se sklupča na stolici i to nakon što ju liječnici stave u krevet. Dobra je vijest da nema psiholoških poremećaja.

Osim što tvrdi da je dijete odgajala u dobrim uvjetima, majka je kazala kako 'ne zna što se dogodilo sa stanom'.

- Nisu me pustili da vidim svoju kćer. Ne znam što se dogodilo sa stanom. Uhitili su me u blizini zgrade - rekla je Irina koja je inače i akademski obrazovana. Tvrdi i da djevojčica može govoriti i komunicirati.

Tvrdi da je u stanu nije bilo nekoliko sati, no susjedi vjeruju da je u stanu nije bilo nekoliko dana. Policiju su pozvali jer dijete nije prestajalo plakati.

poruka na restoranu, Ashley Jiron želi im pomoći Slomila se kad je vidjela da beskućnici kopaju po smeću pa im ostavila ovu poruku

Kazali su kako djevojčicu nisu vidjeli od kada je bila beba. Otkrili su i kako je Irina ranije bila opsjednuta čistoćom te da je čistila zgradu i područje oko nje.

- Voljela je čistoću, često je prala pod ispred vrata i oko dizala - kazao je jedan od susjeda, prenosi Daily Mail.

Rokovci: Zadruga Vinkovačka Šparoga
Preplavila slavonska polja
Zarada je 25.000 kn po hektaru: Kultura je to koja je i do 8 puta isplativija od pšenice
Merkur osiguranje
Ne zanemarujte zdravlje
Sad je najvažnije brinuti o zdravlju: Pet ključnih liječničkih preporuka koje ne smijete zanemariti
  • otac_domovine:

    Zena je ocito psihicki bolesna. I sto vam sad treba razvlaciti je po novinama. Hoce li djetetu biti bolje? Rade ljudi i gore zlocine kad su psihicki bolesni.

  • reborn:

    A gdje je otac djeteta? Ili je koncept "oca" u ovom slučaju nepoznat?!?

  • miroslav.petkovic.7564:

    Bas sam gleda tu u moskvi na TV stan pun smeca.Ali ima tog puno gore po Europi pa onaj Austrijanac dvadeset god drza kcer u garazi i silova ima djecu snjom strava. Pa kod nas bacaju sa kata djecu itd. jos goi idioti.