Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRATIO GA JEDAN RODITELJ

Dijete od 1,5 godinu samo izašlo iz vrtića u Dubrovniku, ravnateljica tvrdi: Došlo je do ozbiljnog propusta

Ilustracija dječjeg vrtića
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
11.04.2024.
u 22:45

Ravnateljica tvrdi kako se radilo o ''vrlo ozbiljnom propustu'', a jednoj odgojiteljici je izrečena disciplinska mjera

Dijete staro jednu i pol godinu prije dva dana je, zbog nepažnje odgojiteljica, samo izašlo iz vrtića u Dubrovniku, obavio je Dubrovnik Insider. Dijete je na kraju, prema tvrdnjama medija, vratio roditelj koji je u to vrijeme naišao te ga je vratio nazad u prostorije vrtića.

Da je do incidenta došlo u utorak potvrdila je ravnateljica Franica Lasić koja je objasnila što se točno dogodilo. Priznala je kako se radilo o ''vrlo ozbiljnom propustu'', a jednoj odgojiteljici je izrečena disciplinska mjera. 

- Prema informacijama dobivenim od odgojiteljica, prilikom izlaska djece iz odgojne skupine i prelaska u dvoranu, dijete je izašlo kroz vrata koja su nepažnjom ostala otvorena. Roditelj koji se u tom trenutku zatekao ispred Vrtića pozvao je odgojiteljicu koja je preuzela dijete ispred ulaznih vrata. O događaju su obaviješteni stručni suradnici, ravnateljica i roditelji - napisala je u odgovoru ravnateljica te navela kako je odmah ispitan hitni sastanak.

- Budući da se dogodio vrlo ozbiljan propust vezan za sigurnost djece preispitani su svi koraci djelovanja u ovoj kriznoj situaciji i provode se dodatne sigurnosne mjere na ulaznim vratima Vrtića te će se ponoviti radionice za odgojitelje o preveniranju i postupanju u kriznim situacijama. Zbog ovog propusta tijekom odgojno obrazovnog rada odgojiteljicama je izrečena disciplinska mjera sukladno članku 120. Pravilnika o radu Dječjih vrtića Dubrovnik - potvrdila je.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Vakula o toplinskom valu: 'Nije samo travanj iznimka, govorimo o globalnom zatopljenju'

Komentara 3

KE
keka56
01:22 12.04.2024.

Često promatram odgajateljice i učiteljice kad borave vani sa djecom. Četiri od pet na mobitelu. Danas se dječak na igralištu ozlijedio. Doveo sam ga do klupe gdje je učiteljica razgovarala na mobitelu bar 20 min i nije ga ni pogledala.

ME
MEI
00:03 12.04.2024.

A čijom nepažnjom su ulazna vrata vrtića ostala širom otvorena? Da li roditelja koji su ulazili i izlazili ili osoblja koje radi unutar objekta? Zašto ulazna vrata nisu bolje osigurna već mogu ostati otvorena? Koji broj djece je taj danan bio na jednu odgojiteljicu u smjeni? Bitne informacije ste izostavili iz ovog kvazi članka.

Avatar patkovic
patkovic
23:08 11.04.2024.

ja sam tako zbrisao preko ograde i dugo su me tražili, dok je na radiju objavljivana potraga ja sam se kolomastio u radionici među tenkovima osječke kasarne

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije