Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj Core Media

Dijanu Čuljak sada sumnjiče i za pranje 7,5 milijuna kuna!

dijana čuljak
Davor Višnjić/PIXSELL
10.05.2013.
u 14:29

Dijana Čuljak uhićena je u ožujku i od tada je u pritvoru u Remetincu, i to zbog mogućeg utjecaja na svjedoke

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu proširilo je istragu protiv Dijane Čuljak, bivše HTV-ove novinarke i urednice, koju zajedno s njezinim bivšim suprugom Vladimirom Sellierom Šelebajem te još četiri osobe sumnjiči za izvlačenje 16 milijuna kuna iz producentskih tvrtki Core Media i Media Spot.

D. Čuljak se sumnjiči za dodatnu štetu veću od sedam i pol milijuna kuna, a istražuje se je li taj novac opran kroz još dvije tvrtke, Primo Studio i Siesta. Te firme do sada nisu spominjane u istrazi, a prema podacima Poslovne Hrvatske, postojale su samo na papiru. Dijana Čuljak svoju bi obranu detaljno trebala iznijeti u ponedjeljak. Njezin odvjetnik Anto Nobilo tvrdi da njegova klijentica nikada nije čula za tvrtke na koje se istraga proširuje te preko kojih su, navodno, oprani milijuni kuna. Nobilo tvrdi i da Dijana Čuljak nije čula ni za neke osobe koje se spominju.

Ona je uhićena početkom ožujka i otada je u istražnom zatvoru u Remetincu zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, i to nakon što su je pojedini svjedoci prijavili, tvrdeći da ih je nagovarala da promijene svoje iskaze. Inače, tijekom suđenja Siniši Svilanu, bivšem direktoru Nove TV, D. Čuljak se pojavila kao svjedokinja na sudu, a nedugo nakon njezina iskaza tužiteljstvo je na doradu povuklo optužnicu u aferi Core media, proširivši istragu i na nju.

>>Dijana Čuljak ostaje u pritvoru da ne bi utjecala na svjedoke

>>Dijana Čuljak kao osumnjičenica ispitana o aferi Core media

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije