Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽENI ZBOG TEŠKE KRAĐE

Digli bankomat u zrak i uzeli 779.400 kuna

Zagreb: U naselju Trnsko eksplozijom raznesen bankomat
Foto: Josip Regovic/PIXSELL/Ilustracija
1/4
31.03.2022.
u 08:56

Ukupna šteta je 779.400 kuna, no razbojnici se nisu dugo radovali svom plijenu

Dvojica muškaraca, Ognjen G. (35) i 29-godišnjak, optuženi su zbog teške krađe, a optužnicu je protiv njih podigao ODO Novi Zagreb. 

Optuženi su da su 11. siječnja između 3.15 i 3.25 u Trnskom na Trgu Ane Rukavine raznijeli bankomat. Optuženi su da samostojeći bankomat, koji je bio smješten u sklopu tamošnje trgovine, ispunili neutvrđenom količinom smjese plina. Plin su zatim  aktivirali  električnim impulsom preko električnog kabla.

To je prouzročilo eksploziju uslijed koje je izbijena upravljačka ploča i vrata sefa bankomata. Nakon što su raznijeli bankomat, dvojac je iz njega uzeo jednu kazetu u kojoj je bilo 551.000 kuna dok su iz stražnjeg djela bankomata uzeli još 228.400 kuna.

Ukupna šteta je 779.400 kuna, no razbojnici se nisu dugo radovali svom plijenu. Naime, Ognjen G. je uhićen svega 15 minuta nakon dizanja bankomata u zrak na obližnjem putiću, dok je njegovi mlađi kompanjon uhićen koji dan kasnije.

Obojica su u Remetincu zbog opasnosti od ponavljanja djela, a tužiteljstvo je u optužnici tražilo da im se istražni zatvor produlji, čemu  je sud udovoljio.

VIDEO Marina Lovrić Merzel osuđena na jedinstvenu kaznu od sedam godina zatvora

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije