Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Dida, dida, idem kući!, veselim glasom javila se Stephanie

Dr. David Frim nakon detaljnog pregleda bio je zadovoljan. Stephanie prije povratka još mora na kontrolu pedijatru i ortopedu.
28. prosinca 2012. u 09:23 4 komentara 11 prikaza
'25.09.2012., Zracna luka Pleso, Zagreb - Stephanie Milda odlazi na operaciju u SAD. Obitelj Milda.   Photo: Daniel Kasap/PIXSELL'
Foto: 'Daniel Kasap/PIXSELL'
Pogledajte galeriju 1/4

– Stephanie je svladala još jednu prepreku i za dva tjedna vraća se kući – ushićeno nam je rekla Anita Milda, majka petogodišnje Zadranke koja je bolovala od teške malformacije mozga, a od kraja rujna liječila se u Sveučilišnoj bolnici u Chicagu.

Hrabra djevojčica 27. prosinca bila je naručena na detaljan pregled kod dr. Davida Frima, koji je konstatirao da ne postoji više nijedan razlog za daljnje zadržavanje u Chicagu. Prije povratka u Hrvatsku Stephanie još mora na kontrolu pedijatru i ortopedu.

Jedva čeka putovanje

– Kući putujemo za 10 do 15 dana, a sutra ću od uprave bolnice dobiti izvješće koliko je novca potrošeno za liječenje i pisani nalaz dr. Frima – rekla je Stephaniena majka i dodala da se Stephanie beskrajno raduje povratku, a na put preko Bare zajedno će krenuti cijela obitelj jer su pred božićne blagdane u Chicago doputovali i tata Ivica sa starijom kćeri Melanie.

Baka Ruža i djed Ivica Milda iz Velikog Grđevca svake večeri razgovaraju s unučicom i snahom Anitom.

– Čuli smo se u četvrtak navečer, Stephanie mi je rekla: „Dida, dida, idem kući!“ Bila je vesela, kao i uvijek. Svaki dan ili mi zovemo njih ili oni nas, pratimo sve što se događa. Rekao sam joj da je puno volimo i da je jedva čekamo, a ona je odgovorila: „Dida, i ja volim tebe i baku“ – ispričao nam je gospodin Milda, koji se nada da će sin i snaha prije odlaska u Zadar nekoliko dana provesti Velikom Grđevcu.

– Teško se živi, ali kod nas na selu uvijek ima svega. Ako dođu, pripremit ćemo veliko slavlje. Novca nema, ali ljubavi je u našoj obitelji uvijek bilo – dodali su baka i djed.

Osnivanje zaklade

A Anita i Ivica, roditelji malene Stephanie, čija su ljubav i briga za bolesno dijete, ujedinili cijelu Hrvatsku u humanitarnoj kampanji „Samo želim biti zdrava“, još jednom su naglasili kako će po povratku u domovinu javnosti predočiti cjelokupni izvještaj o liječenju u Americi te će se tada znati više i o mogućoj realizaciji osnivanja zaklade za pomoć teško oboljeloj djeci.

Podsjetimo, Stephanie je u listopadu u Chicagu operirana od ACM sindroma kod svjetski priznatog stručnjaka za ovu rijetku bolest mozga dr. Davida Frima, a od početka studenoga svakodnevno je odlazila na postoperativnu fizikalnu terapiju. Odlasku na liječenje u Ameriku prethodila je neuspješna operacija u Zagrebu i odbijanja HZZO-a da plati troškove liječenja u inozemstvu. Humanitarnom kampanjom u 20-ak dana prikupljeno je 2,6 milijuna kuna, više nego dovoljno za odlazak na liječenje.

– Još jednom zahvaljujemo svim ljudima dobra srca, medijima, tvrtkama i institucijama koji su nam pomogli u najtežim trenucima – naglasila je Anita Milda.

>>"Nedostaju nam kuća i prijatelji, ali moramo izdržati još malo"

Snaga propolisa kod virusnih oboljenja
PROMO
Snaga propolisa kod virusnih oboljenja
A1 Hrvatska
#OSTAJEMDOMA
Novi načini plaćanja: Što sve možete obaviti bez da napuštate svoj dom
  • hrvatin:

    Sretan povratak kuci i svako dobro maloj i obitelji.

  • mare_split:

    poslužite se, 'besplatno' je!: 'komentator': mare_split lozinka: zirona Zbogom Admine!

  • liliZG:

    Hvala bogu, ......sve dobre želje malenoj Stephanie i njenoj obitelji!!!!!!!!!!!