Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
inicijativa istomišjenika

Dick Cheney nije zainteresiran za američke predsjedničke izbore 2012.

Dick Cheney
reuters
02.12.2009.
u 08:00

Cheney je u intervjuu napao strategiju prema Afganistanu predsjednika Obame, kojem najviše zamjera to što Sjedinjene Države ne vidi kao superiornu naciju.

Skupina američkih "entuzijasta" u petak je pokrenula internetsku stranicu s ciljem ustoličenja Dicka Cheneya, Bushova potpredsjednika, za republikanskoga predsjedničkog kandidata 2012. godine. Namjera im je inicijativu proširiti i na društvene mreže poput Facebooka i Twittera.

- Zašto bih ja to želio? - zapitao se Cheney u intervjuu za Politico. Cheney kaže da je uživao u svojoj prijašnjoj dužnosti, ali da "nema nikakvih aspiracija" prema predsjedničkom uredu.

Intervju je iskoristio i za napad na "Obamine slabosti" u strategiji prema Afganistanu, kao i tretiranju uhićenih za terorizam.

Ono što mu zamjera najviše jest to što Obama Amerikance ne smatra "superiornom nacijom".
- On ne vjeruje u ideju da su Sjedinjene Države posebna nacija, da smo mi najveća, najslobodnija nacija koju je čovječanstvo ikada vidjelo. On nije odan tom konceptu kao većina predsjednika prije njega i to me brine - ustvrdio je Cheney, po mnogima osoba koja je stajala iza većine pogrešaka Georga W. Busha.

Komentara 5

Avatar Sidewinder
Sidewinder
08:21 02.12.2009.

On nema niti najmanje šanse...

SM
sudo.m
09:04 02.12.2009.

Nedaj boze toga I..... za Predsjednika USA!!!

BR
brle
09:08 02.12.2009.

svijetu treba jos samo ovaj kreten da ga vodi sa svojim nakaznim promisljanjem demokracije, tj. sile koja sebe zamislja demokratskom....strava

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije