Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opet obilni pljuskovi

DHMZ najavljuje: do četvrtka i dalje grmljavinska nevremena

Foto: DHMZ
1/3
15.05.2023.
u 08:45

Za poplavljena mjesta Obrovac i Gračac najavljeno je grmljavinsko nevrijeme. Sutra se pojavljuje jaka ciklona s težim oborinama i vjetrom

DHMZ i dalje prognozira loše vrijeme skoro u cijeloj Hrvatskoj. Kiša, pljuskovi i grmljavina neće zaobići prvi dio dana u Dalmaciji i na krajnjem istoku, a prema večeri i drugdje. Bit će promjenjivo oblačno pa je zbog toga moguće više oborina. Sunčano će biti na sjeveru Jadrana, a vjetar većinom slab. Na Jadranu umjereno do jako jugo, a na sjevernom dijelu krajem dana zapuhat će umjerena i jaka, podno Velebita na udare i olujna bura. Najniža jutarnja temperatura zraka između 7 i 12, a na Jadranu od 13 do 18 °C. Najviša dnevna uglavnom između 16 i 21 °C.

Najgore vrijeme najavljeno je za sutra. Ciklona s obilnim oborinama te jak vjetar. Vrijeme će biti opet promjenjivo i pretežito oblačno, popraćeno pljuskovima i kišom te grmljavinom. Za vikend bi temperatura trebala pasti te će biti osjetno svježije. Ova niska temeperatura bit će ispod prosjeka za ovo doba godine.

Za poplavljena mjesta Obrovac i Gračac najavljeno je grmljavinsko nevrijeme. Sutra se pojavljuje jaka ciklona s težim oborinama i vjetrom. U Gorju je također najavljena velika količina oborina. Puhat će umjeren do jak sjeveroistočni vjetar. Na sjevernom Jadranu jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, a u Dalmaciji jako i olujno jugo. Minimalna temperatura zraka od 10 do 14, a na Jadranu između 14 i 18 °C. Maksimalna uglavnom od 14 do 17, u Slavoniji i do 21 °C, a na Jadranu između 18 i 22 °C.

Za sutra su u cijeloj zemljini najavljeni kiša, grmljavina i pljuskovi. Zapuhat će vrlo jak sjeveroistočnjak. I u srijedu i četvrtak bit će promjenjivo, s lokalnim pljuskovima. Vjetar će sredinom tjedna slabjeti, no do vikenda će ostati razmjerno svježe. I na moru se u utorak očekuju lokalno izraženiji grmljavinski pljuskovi, dok je u srijedu još uvijek izražena nestabilnost. Za četvrtak se najavljuje suho vrijeme, bez oborina, čak i djelomice sunčano, rekao je Darijo Brzoja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije