Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DEVET KRIJUMČARA

Optuženi da su prokrijumčarili 164 imigranata i to naplatili 74 tisuće eura

Granični prijelaz Goričan - Letenye
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
20.07.2020.
u 15:47

USKOK optuženike tereti da su najmanje 19 puta preko granica ilegalno prebacili strane državljane

Zbog krijumčarenja ljudi optuženo je devet osoba, od kojih su sedmorica državljani Sjeverne Makedonije, a dvojica Hrvatske. USKOK ih tereti da su strane državljane krijumčarili u sklopu zločinačkog udruženja i to od 29. travnja do 15. listopada 2019.

Ilegalce su preko bosansko-hrvatske i hrvatsko-slovenske granice krijumčarili za 600 eura po glavi. Unutar zločinačkog udruženja svaki od optuženika je imao svoje zaduženje, a ilegalci su, navodi se u optužnici, ilegalno iz BiH prelazili u Hrvatsku na području Petrove Gore. Potom su prevoženi do Žumberka kako bi ilegalno prešli hrvatsko-slovensku granice.

Sve je bilo organizirano tako da ilegalci imaju i pratnju, odnosno automobile, koji su se vozili ispred i iza vozila u kojima su oni bili skriveni, a sve kako bi se na vrijeme uočile policijske ophodnje. USKOK optuženike tereti da su na ovakav način najmanje 19 puta preko granica ilegalno prebacili 164 strana državljanina, a za taj su "posao" ukupno primili 73.854 eura i 4.293 kune.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije