Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKCIJA MREŽA

Devet žena i muškaraca uhićeno zbog prostitucije, podvodili i djecu

prostitucija
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
20.03.2015.
u 11:15

Svi su uhićeni i predani pritvorskom nadzorniku i kazneno prijavljeni. Četvero ih je poznato od ranije

U operativnoj akciji Mreža uhićeno je 9 osoba starosti od 20 do 51 godine, četiri žene i pet muškaraca, koje se sumnjiči da su unazad šest mjeseci počinili 79 kaznenih djela prostitucije, izvijestila je Policijska uprava zagrebačka. Kriminalističko istraživanje proveli su policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta, u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom i PNUSKOK–om Ravnateljstva policije.

Uhićeni su nekoliko desetaka žena pronašli preko Facebooka i različitih oglasa te su ih onda podvodili. Prostitutke su usluge pružale u hotelima, motelima i stanovima. Od devet uhićenih dva muškarca M. K. (51) i D. T. (23) sumnjiče se i za pet kaznenih djela podvođenja djeteta, a riječ je o nekoliko maloljetnica.

Pretragom stanova i vozila pronađena je i privremeno oduzeta veća količina mobilnih uređaja, SIM kartica, osobna računala, prijenosna računala, USB stickovi, CD i DVD mediji, veća količina novca, droga s vagom i laktozom, poslovna dokumentacija, papirnata korespondencija i vatreno oružje.

Svi su uhićeni i predani pritvorskom nadzorniku, a Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnijeta je kaznena prijava. Četvero ih je poznato od ranije zbog kaznenih djela kao što su nedozvoljeno posjedovanje droge, krivotvorenje isprava i nanošenje tjelesnih ozljeda.

>> 'Svodnik je tvrdio da u Njemačkoj ima legalan posao i da plaća porez'

>> Prisilio 50-godišnjakinju da se prostituira i zaradio 200.000 kuna

Komentara 6

CA
campa
13:23 20.03.2015.

I sada sljedi dugotrajno natezanje i dokazivanje krivnje.Ako su dobro podmazali vrlo brzo će biti na slobodi zbog nedostatka dokaza i krivog vođenja istrage.Jer nema tih dokaza koje naše pravosuđe nemože okrenuti u korist okrivljenika.

PE
Pemac49
12:27 20.03.2015.

Takve kriminalce drzite na slobodi i ocekujete od njih danaprave nest Humanitarno eto sad imate -Znaci moje misljenje Hrvatsko Sudstvo Vlada Policija svi ste zakazali u svojim Poslovima vi prakticno odgajate kriminalce .. U zatvore trpate sirotinju zbog 5 Kunaog 5 Kuna a ovakve koji unistavju ziviote djeci njegujete bravo DRZAVO Hrvatska

OK
okus
12:14 20.03.2015.

Zasto minus? Pedofil?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije