Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tvrtke u Hrvatskoj oštećene su za oko 1,8 milijuna kuna jer im nije plaćena roba

Devet godina zatvora odbjegloj direktorici iz Bačke Palanke

Filip Jurjevic
Ivana Ivanović/Pixsell
18.11.2009.
u 19:29

Dok je bila lice s tjeralice, Aleksandra Bugarski u našem konzulatu u Subotici tražila je našu putovnicu. Istražni sudac upozorio je policiju da putovnicu traži osoba s tjeralice.

Devet godina zatvora za 38 prijevara direktorici Aleksandri Bugarski (32) izrekao je sudac zagrebačkoga Općinskog kaznenog suda Nenad Lukić. Potkraj 2001. tada 24-godišnja direktorica zagrebačke Trend trgovine naručila je od poduzeća u Hrvatskoj robu u vrijednosti 1,8 milijuna kuna koju nikad nije platila jer je nakon podizanja kaznene prijave nestala!

Tvrtka u Zagrebu
Pri izricanju presude sud je ocijenio da joj je jedina olakotna okolnost to što je neosuđivana. Aleksandra Bugarski rođena je u Bačkoj Palanki, živjela je u Hrvatskoj, no početkom rata s roditeljima se odselila u Srbiju. Vratila se u Zagreb u jesen 2001. i čim je dobila osobnu iskaznicu, osnovala je i registrirala tvrtku Trend trgovina s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna i sjedištem u Hribarovu prilazu 4 u Zagrebu.

U samo dva mjeseca od brojnih hrvatskih poduzeća naručila je različitu robu, od odjeće, sanitarija, klimatskih uređaja do građevinskog materijala u vrijednosti od 1,853.141 kuna, koju nikad nije platila. Žiroračun tvrtke na kojem je imala samo 24.000 kuna blokiran joj je početkom prosinca 2001. Policija ju je nakratko bila pronašla, svojedobno je pisala Slobodna Dalmacija, te je ispitala i pustila, što se pokazalo očitom pogreškom jer joj poslije više nikad nije mogla ući u trag.

Suci je nisu vidjeli
Tako je istražni sudac koji je vodio istragu protiv nje nije ni vidio ni čuo, kao ni sudac koji joj je presudio. Dok je istraga trajala i dok je za njom bila raspisana tjeralica, prema spisu, Aleksandra Bugarski u hrvatskom konzulatu u Subotici zatražila je hrvatsku putovnicu.

No, istražni sudac tada je zagrebačkoj policiji napisao da bi bilo neprikladno izdati putovnicu osobi za kojom je raspisana tjeralica i da joj mogu izdati putni list da se vrati u RH. No, nikad se nije vratila.

Komentara 2

Avatar sebastian
sebastian
03:11 19.11.2009.

devet godina je previse, mozda 2 godine uvjetno...! HR je zemlja ekcesa,cas ovako cas onako, eto upravo banana.... a fasizam, a partizani, pitajte bradatoga on ce vam to rastumaciti, a sami vidite da pravna drzava svoj posao radi...ha,ha,ha,ha...

MM
Mladen Miletić
22:24 18.11.2009.

Devet godina zatvora odbjegloj direktorici iz Bačke Palanke, isto toliko se dobija za višestruke ratne zločine, amo se onda kazna služi u slobodnoj Bosni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije