Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HSLS - IZBORI

Devedesete smo branili Domovinu, a sada trebamo braniti radna mjesta

izbori
Foto: Maja Šantoši/Pixsell
1/3
10.11.2011.
u 20:53

Založit ću se da se ukinu povlaštene mirovine od osam do deset tisuća kuna, kaže prof. dr. Josip Vrbošić, nositelj izborne liste

VIROVITICA – I slavonski liberali, okupljeni u HSLS-u 4. Izborne jedinice za područje Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije, na predstojeće parlamentarne izbore prvi puta izlaze sa samostalnom listom na čelu koje je prof. dr. Josip Vrbošić iz Osijeka. Na večeranjem predstavljanju Izbornog programa i Izborne liste u Suhopolju i Virovitici o stanju u državi razgovaralo se otvoreno i neposredno.

Hrvatska treba postati zemlja s 5 jakih radnih regija

HSLS nudi 100.000 radnih mjesta u poduzetništvu i obrtima, poticanje investicija, rješavanje problema neplaćanja, povećanje konkurentnosti i izvoza, neoporezivi dohodak do 3000 kuna, povećanje energetske sigurnosti kako bi Hrvatska postala poželjna destinacija svakom gostu i investitoru. Godine 2013. Hrvatska treba postati zemlja s 5 jakih regija, a kultura treba postati hrvatski izvozni proizvod.

Među HDZ-ovim uspjesima nema čovjeka

-U HDZ-ovoj brošuri o uspjesima, na području ove županije, svašta sam vidio, ali ne i radničku bluzu, čovjeka, strojeve, slatinski 'Gaj' ili 'KIO' Orahovicu, jer toga tamo nema. U Hrvatskoj je 65.000 radnika dobilo otkaz, a od 1990. godine otkaze je dobilo samo  400 službenika?!  Zbog toga smatramo da kroz poduzetništvo, obrtništvo i OPG stvorimo uvjete za novo zapošljavanje. Velike investicije neće tako brzo doći u Hrvatsku i moramo se okrenuti sami sebi. Kao što je 90-te narod pozvan u obranu Domovine sada vlast treba pozvati narod u obranu postojećih i otvaranju novih radnih mjesta. Ne dogodi li se to slavonsko selo će za 15 godina izumrijeti, izjavio je prof. dr. Vrbošić.

Jedni na cesti, drugi u avionima

-U društvu ne može biti privilegiranih i onih koji su dolje i koji moraju šutjeti. Pošteno društvo mora se brinuti o svim ljudima. Ne smije slobodan čovjek završiti na cesti da o njemu nitko ne brine dok drugi u Hrvatskoj voze avione, kaže prof. dr. Vrbošić

Sramota je što prosječni umirovljenik dobiva mirovinu od 1700 do 1800 kuna

-Prvo za što ću se založiti da se povlastice i beneficije, koji mnogi uživaju, ukinu. U tome mislim na povlaštene mirovine saborskih zastupnika koji za dvije godine sjedenje u Saboru uzimaju mirovinu od osam do deset tisuća kuna. U tome su i ministri, suci Ustavnog suda i tko zna koje još kategorije dužnosnika.  Zar to nije sramota, a naš prosječni umirovljenik odlazi u mirovinu sa 1700 do 1800 kuna, izjavio je prof. dr. Josip Vrbošić pozivajući građane na dodatno obrazovanje i educiranje jer se bez znanja u ovoj državi neće moći naprijed.

Izborna lista HSLS-a za osječku i virovitičku županiju

Na izbornoj listi HSLS-a za 4. Izbornu jedinicu nalaze se: Josip Vrbošić, Miroslav Venus, Štefica Vidić, Dragica Jančikić, Tihana Svalina, Diana Vanđija, Hrvoje Šleder, Mirko Hećimović, Dragan Svalina, Vladimir Lukić, Barbara Uršanić, Slobodan Lukić, Ivan Crnoja i Darko Bajto.   

Ključne riječi

Komentara 4

HP
hps
22:28 10.11.2011.

jel to onaj josip vrbošić veleposlanik rh u sarajevu jadnom dojdio rov na ilidži nna državnoj sisi od kad se rodio pa bi on jadan još malo nije ga ni sram nije ništa napravio za hrvate iz bih a sad bi ko fol radio

OB
-obrisani-
00:41 11.11.2011.

Ovakvi jugofili će nam sigurno osigurati radna mjesta - po gulazima i crvenim golim otocima ......

PR
presvetli
07:12 11.11.2011.

On meni likom i retorikom liči na mesiča a jako dobro znamo kaj je mesič napravio hrvatskoj i za hrvatsku, stoga nula (i brojkom 0) bodova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije