Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ubio ju partner

Brutalno ubijena žena iz Zagorja imala je težak život: Godinama je tragala za posinkom

Ilustracija
Hrvoje Jelavic/Pixsell
25.01.2021.
u 16:34

'Morala sam biti jaka, nisam smjela plakati, morala sam ga hrabriti i to je užasna muka. Gledate da vam umire, da se predao, a vi mu ne možete pomoći', ispričala je 2018. godine o svom suprugu

Katarina Špoljar Furač godinama je tragala za sinom Marijanom i izgubila supruga, a u petak je brutalno ubijena u rodnoj kući u Gornjoj Plemenšćini. Za ubojstvo se sumnjiči njezin sadašnji partner s kojim je živjela, a koji ju je usmrtio udarcem cjepanicom po glavi.

Za serijal Nestali 24sata, 2018. godine ispričala je da je njezin posinak Marijan Furač bio hrabar pripadnik 1. gardijske brigade Tigrovi i nestao u rujnu 1995. na Uni. Njezinog supruga Ivu nestanak sina potpuno je emotivno slomio. Propio se, liječio u bolnicama i od posljedica emotivnog stresa preminuo 2003. godine.

- S Marijanovim ocem nevjenčano sam živjela od 1991. do 1994. godine. Tada smo se vjenčali. Imali smo dobar brak., bili smo usklađeni, prihvatila sam njegovu djecu, a s Marijanom sam ostvarila poseban odnos. Od prvog trenutka naš je odnos bio izgrađen. Povjeravao mi se, vodili smo političke rasprave. Nakon spoznaje da mu je sin nestao nije prestajao piti. Imao je moždane udare i stalno smo bili po Vrapču i Vinogradskoj. Brinula sam o svemu. ­­­Morala sam biti jaka, nisam smjela plakati, morala sam ga hrabriti i to je užasna muka. Gledate da vam umire, da se predao, a vi mu ne možete pomoći, a morate biti 24 sata s njim. Ja sam oboljela 2000. godine od posljedica tih događaja, imam devet dijagnoza... Imao je moždani udar i morala sam ga učiti čitati. pisati, hodati, govoriti, jesti, on je bio kao dijete - kazala je tada te dodala kako živi mirnim životom, no da ima problema sa šećerom. 

- Spavam do devet, pijem do deset kavu, onda smislim što ću skuhati, ručam, legnem si, radim vrt. Imam gore susjede koji mi pomognu oko drva, donesu što treba iz Pregrade. Desna su mi ruka po pitanju pripomoći. Šećer mi je napao kompletan živčani sustav. Mene jako boli i jako se brzo umaram. Teško je, pomišljam se ponovno odseliti u Zagreb - ispričala je.

Kako 24sata doznaju, vratila se u Zagreb, no nakon potresa u ožujku ponovno se preselila u obiteljsku kuću u kojoj je u petak brutalno ubijena. Partner s kojim je živjela udario ju je cjepanicom po glavi.

Rekao je žena njega prvog ubola, na što je on nju udario cjepanicom te je potom rekao da se ničeg više ne sjeća. Policija ga je zadržala kako ne bi pokušao pobjeći. Muškarac nije imao dokumente, kao niti osobnu i domovnicu te je bio problem utvrditi njegov identitet. Kako bi utvrdili uopće tko je on, istražitelji su ušli u evidenciju starih osobnih iskaznica i našli da je izdana 16. srpnja 1970. te usporedili otiske prstiju i tako saznali o kome je riječ.

VIDEO Još nema popuštanja mjera. Božinović: “Najgora je opcija da se nešto naglo otvori pa onda naglo trebate zatvoriti.”

Komentara 4

PE
PetiElement
17:11 25.01.2021.

I, o kome se radi? Već nekoliko članaka.. i ništa....

RO
roland
17:03 25.01.2021.

Ubojica nije imao dokumente RH, nije imao ni domovnicu, pa vas ja pitam zašto nije bio u logoru za azilante nego se normalno šetao po Petrinji, Zagrebu i Hrvatskom Zagorju?

RO
roland
16:59 25.01.2021.

Ubojica nije državljanin RH, a godinama je živio u Petrinji i Zagrebu? Kako? A meni su dolazili 2 puta provjeriti da li sam prekršio mjere samoizolacije, premda u toj istoj samoizolaciji nisam ni trebao biti jer sam u kontaktu saa zaraženom osobom bio 2 minute, samo sam vratio rent a car vozilo, ključeve i dokumentaciju. Imao sam masku, u uredu bio 30 sek, i nisam ni trebao biti u samoizolaciji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije