Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PU VARAŽDINSKA

Detalji potjere u Varaždinu: 'Policajci su morali pucati, lopovi ih pokušali pregaziti pa završili u polju'

Foto: Pu varaždinska
1/2
03.09.2021.
u 12:49

Iz tehnološkog dućana otuđili su robu u vrijednosti 200.000 kuna

PU varaždinska jutros je objavila rezultate kriminalističkog istraživanja u vezi sa slučajem kada su dvojica provalnika u noći na četvrtak provalila u varaždinski trgovački centar i pri bijegu pokušala pregaziti policajce.

– Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da su u četvrtak, 2. rujna, oko 1 sat, dvojica državljana Rumunjske, u dobi od 44 i 25 godina, došla do trgovačkog centra u Optujskoj ulici u Varaždinu. Prikladnim predmetom provalili su u jednu od trgovina. Iz nje su otuđili veću količinu telekomunikacijske i druge tehničke opreme u vrijednosti višoj od 200.000 kuna – navode iz varaždinske policije.

Sumnjiv automobil uočen je kod jugozapadne obilaznice, no vozač je pokušao pregaziti policajce koji su ih htjeli identificirati. Pri izbjegavanju naleta vozila policajci su lakše ozlijeđeni.

Foto: Pu varaždinska

Policajac je pritom prvo pucao u zrak kao upozorenje, zatim je nastavio pucati i tako probušio gume na vozilu lopova koji su se unatoč tome nastavili voziti još nekoliko metara.

Pobjegli su u polje kukuruza, a u potragu su se odmah uputile PU varaždinska i Interventna međimurska policija. U potjeru je uključen i pas tragač zagrebačke policije. 

Angažirani su dron i helikopter specijalne policije koji su se jučer u Beretincu, mjestu gdje su bjegunci zadnji put viđeni, mogli vidjeti uz gomilu policajaca. Obojica su lopova Rumunji u dobi od 25 i 44 godine. Drama se nastavlja jer se za starijim Rumunjem još uvijek traga.

Mlađeg su uhapsili jučer na poljskom putu oko 9 sati, a dovršenim kriminalističkim istraživanjem otkriveni su i svi ukradeni predmeti. Ima tu svega, najviše mobitela i pametnih satova uz drugu tehničku opremu, čija vrijednost premašuje 200 tisuća kuna.

Foto: Pu varaždinska

Podsjećamo, Rumunji koji su provalili u trgovački centar u Varaždinu u Optujskoj ulici, u četvrtak oko 1.20 pokušali su automobilom pregaziti policajce koji su ih uhvatili na djelu.

Naime, policija je došla na intervenciju nakon dojave zaštitara da je provaljeno u jednu od trgovina u centru. Dojava je stigla oko 1.15, a u 1.20 policija je uočila na obilaznici automobil koji odgovara vozilu počinitelja, a koji se u međuvremenu zaustavio na poljskom putu.

Ključne riječi

Komentara 5

IP
info_punkt
15:56 03.09.2021.

"Mlađeg su uhapsili jučer na poljskom putu..." ajde, hvala bogu da netko koristi staru hrvatsku riječ "uhapsiti", umjesto bezveznog tuđmanizma "ukititi"

Avatar MAGArciRaus
MAGArciRaus
13:46 03.09.2021.

Jesam ja rrko da ne treba pušćat migrante iz BiH u Hrvatsku?

Avatar Tombstone
Tombstone
13:46 03.09.2021.

Automobil se zaustavilo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije