Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministarstvo potvrdilo

Detalji pokušaja bijega iz riječkog zatvora: Dva zatvorenika kopala zid ćelije, čuvari im upropastili plan

Zatvor u Rijeci
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/3
13.02.2024.
u 17:46

Osim materijalne štete nastale na zidu, nije zabilježena druga šteta.

Ministarstvo pravosuđa komentiralo je navode hrvatskih medija da su zatvorenici u Rijeci pokušali pobjeći iz zatvora, a potom se izgubiti u velikoj karnevalskoj povorci koja se ove nedjelje održala na Korzu.

- Nastavno na brojne medijske upite Ministarstvo pravosuđa i uprave - Uprava za zatvorski sustav i probaciju obavještava da je u nedjelju, 11. veljače 2024., u Zatvoru u Rijeci zabilježena incidentna situacija kopanja vanjske strane zida zatvoreničke sobe.

U navedenom događaju sudjelovala su dvije osobe lišene slobode, stoga su netočne informacije o skupini od osam do deset zatvorenika. Potencijalni bijeg u Zatvoru u Rijeci spriječen je pravovremenom reakcijom službenika osiguranja. Osim materijalne štete nastale na zidu, nije zabilježena druga šteta.

Sve okolnosti ovog događaja se utvrđuju, a nadležne službe zatvorskog sustava poduzet će mjere u okviru svojeg djelokruga s ciljem minimiziranja nastale štete, sankcioniranja uključenih osoba lišenih slobode i podizanja razine sigurnosti u navedenom kaznenom tijelu - priopćilo je Ministarstvo.

VEZANI ČLANCI:

Podsjetimo, portal 24sata ranije je objavio da je skupina od osam do deset zatvorenika iz jedne ćelije u riječkom zatvoru je navodno šipkom bušila beton i radila tunel. Navodno su se nakon izlaska planirali priključiti maškarama i u veselju i sveopćem ludilu u Rijeci zamesti trag. 

Naime, riječki zatvor nalazi se u središtu grada pa bi zatvorenici bijegom iz njega imali široku mogućnost "nestanka" . To je, po svemu sudeći, imao na umu planer bijega. Međutim, u nedjelju su pravosudni policajci primijetili što im se događa pred nosom i osujetili pomno smišljen plan, pisao je ranije, prije nego što se oglasilo Ministarstvo, portal 24sata.

VIDEO Ovo je 10 najvećih liječničkih plaća za prosinac u zabočkoj bolnici: Liječnik zaradio čak 9100 eura

Komentara 2

NE
Neretva93
21:26 13.02.2024.

Imena i prezimena,zašto su osuđeni, koliku kaznu izdržavaju,odaklen su nabavili alat za kopanje tunela….

Avatar ZLO
ZLO
18:55 13.02.2024.

Via Roma, nikad doma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije