Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žrtve birao nasumično

Detalji o napadaču iz Quebeca: Zločin je počinio iz osobnih motiva, želio je ubiti što više ljudi

THE CANADIAN PRESS 2020-11-01
Foto: Jacques Boissinot/Press Association/PIXSELL
1/3
01.11.2020.
u 16:47

Mladić odjeven u srednjovjekovnu odjeću i naoružan mačem ubio je dvije osobe, a pet ih je ranio

Policija grada Quebeca objavila je da je u nedjelju nedugo nakon ponoći uhitila osumnjičenika koji je u napadu nožem ubio dvije osobe, a pet ih je ranio te da početni rezultati istrage ukazuju na to da je zločin počinio iz osobnih motiva, a ne iz nekog drugog razloga.

Mladić odjeven u srednjovjekovnu odjeću i naoružan mačem ubio je dvije osobe, a pet ih je ranio u noći na nedjelju u povijesnom središtu Quebeca. Ubrzo je uhićen. 

"Na kraju potrage u starome dijelu grada uhitili smo muškarca u dvadesetim godinama u 1 sat po lokalnom vremenu", rekao je medijima Etienne Doyon, glasnogovornik policijske uprave Ville de Québec (SPVQ).

"Po našim prvim saznanjima, osumnjičenik je tako postupio iz osobnih, a ne iz nekih drugih motiva", stoji u tvitu policije.

Mladić u dobi od 24 godine, koji je u subotu kasno navečer ubio dvije osobe, a petero ih je ranio, želio je 'ubiti što više ljudi', ali nije "bio povezan s nekom terorističkom grupom", objavila je policija u nedjelju.

"Sinoć smo doživjeli noć užasa kada je 24-godišnjak, koji ne živi u Quebecu, došao ovdje s namjerom da ubije što više žrtava", rekao je na konferenciji za novinare šef policijske službe Quebeca Robert Pigeon. "Sve navodi na zaključak da je je osumnjičenik, naoružan mačem i maskiran u srednjovjekovnu nošnju, svoje žrtve birao nasumično", dodao je.

Po izjavama troje svjedoka, napadač je navodno "prerezao grlo" prvoj žrtvi blizu hotela Château Frontenac i "bilo je puno krvi".

Pohod je nastavio Ulicom des Remparts, gdje je ubio drugu žrtvu, a potom je krenuo prema gradskoj luci gdje je ozlijedio još pet osoba, piše mjesni list Le Soleil. Ondje je i uhićen. 

Muškarac je službeno identificiran, no policija nije objavila njegov identitet niti je otkrila je li otprije poznat njihovim službama.

"Muškarac kojega smo priveli bio je odjeven u srednjovjekovnu odjeću i kod sebe je imao mač, a ubojstva je počinio nožem. To je sve što vam zasad mogu reći ", rekao je Doyon.

Ključne riječi

Komentara 5

XA
xaron
16:52 01.11.2020.

Nema imena napadača. To dovoljno govori.

FR
franjo2
18:49 01.11.2020.

Ha ha neće da prokažu abdulaha. Normalno da je musliman pa mogu ga štititi koliko god hoće ali narod kuži o čemu se radi.

Avatar Viktor999
Viktor999
22:04 01.11.2020.

...a osobni motivi su mržnja prema svima koji nisu sljedbenici lažnog proroka-pedofila

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije