Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prometna u daruvaru

Detalji nesreće u kojoj je auto naletio na dvije sestre: Mlađa zadobila frakturu lubanje i prebačena u Klaićevu

policija
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
03.04.2021.
u 12:21

Neslužbeno se doznaje da je u naletu auta djevojčica (11) zadobila frakturu lubanje pa su liječnici u pakračkoj bolnici procijenili kako bi trebala otići na odjel neuropedijatrije u Zagreb

Sinoć je oko 20 sati na pješačkom prijelazu u Jelačićevoj ulici u Daruvaru na dvije sestre naletio automobil, od kojih je jedna odvezena u bolnicu za dječje bolesti u Klaićevu u Zagrebu.

Neslužbeno se doznaje da je u naletu auta djevojčica (11) zadobila frakturu lubanje pa su liječnici u pakračkoj bolnici procijenili kako bi trebala otići na odjel neuropedijatrije u Zagreb, piše mojportal. 

Do nesreće je došlo navodno kada je 62-godišnji vozač Mercedesa kutinskih registracija naletio na djevojčice na obilježenom pješačkom prijelazu. Djevojčice su nakon udarca odbačene na kolnik.

- Prevezene su u pakračku Opću bolnicu gdje su im utvrđene teške tjelesne ozljede u vidu potresa mozga, nagnječenja koljena i potkoljenice. Vozač je na licu mjesta alkotestiran, a test je bio negativan. Protiv vozača će se podnijeti kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće s teškim tjelesnim ozljedama - rekao je šef smjene Operativno-komunkacijskog centra PU bjelovarsko-bilogorske za mojportal. 

Druga djevojčica (17) ostala je na promatranju. Svjedok nesreće kaže da djevojčice nisu pretrčavale cestu. 

- Vozio sam se nekoliko metara iza njih na biciklu i sve sam vidio. Nije istina da su pretrčavale cestu, to sam rekao i policiji, lagano su hodale i normalno počele prelaziti cestu preko pješačkog prijelaza kada je taj auto na njih naletio. Odletjele su nekoliko metara dalje i pale na pod. Mlađa sestra je nepomično ležala u nesvijesti, a starija je vikala i zapomagala. Malena je ubrzo počela dolaziti k svijesti, a onda je vozač Mercedesa izašao van iz auta i rekao joj: "Pa probaj ustati". Nisam joj to dopustio jer znam da se nakon takvog udarca i pada ozlijeđeni ne smije pomicati. Nazvao sam službu 112 i pričekao ih da dođu - ispričao je svjedok.

Kazao je da su djevojčice odletjele nekih 5 do 7 metara, a auto se zaustavio odmah pokraj njih tako da pretpostavlja da je počeo kočiti tek kada ih je udario. Kako kaže, u vozilu su bile četiri osobe - vozač, jedna ženska osoba i dvije muške. 

 

Ključne riječi

Komentara 8

VI
Vito
12:34 03.04.2021.

Navodno da po novinama pišu pismeni i obrazovani novinari. Navodno znaju što i kako moraju pisati da članak koji napišu bude smislen i jasan čitateljstvu svih dobnih uzrasta i obrazovnog statusa. Navodno nešto takvo piše u Zakonu o informiranju.

VI
Vito
12:31 03.04.2021.

Do nesreće je došlo navodno --- Navodno???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije