Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Detalji incidenta u Centru za socijalnu skrb: Otac razvalio vrata pa ozlijedio zaštitarku

Stručni tim za obiteljsko pravnu zaštitu Centra za socijalnu skrb Ivanić Grad, naime, donio je odluku o izricanju žurne mjere izdvajanja i smještaja dvoje djece izvan obitelji
08. travnja 2021. u 14:01 37 komentara 9744 prikaza
Foto: Screenshot/Google Maps
Pogledajte galeriju 1/4

Nakon što je ministar Josip Aladrović uoči sjednice Vlade otkrio novinarima da se jutros dogodio incident u Centru za socijalnu skrb u Ivanić-gradu, iz Ministarstva mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike pojasnili su o čemu je riječ i pritom izrazili najoštriju osudu takvog čina.

Zagreb: Izjave nakon sastanka ministra Aladrovića i predstavnica inicijative Spasi me IVAN HRSTIĆ Tko je kriv? Čovjek ili sustav? Koga ćemo osuditi? Pojavu ili druga?

Stručni tim za obiteljsko pravnu zaštitu Centra za socijalnu skrb Ivanić Grad, naime, donio je odluku o izricanju žurne mjere izdvajanja i smještaja dvoje djece izvan obitelji.

- Majci je izrečena mjera, nakon čega je otac djeteta ušao u Centar s namjerom nasrtaja na stručne radnike u čemu ga je spriječila zaštitarka Centra. Prilikom nasrtaja otac je uništio dio imovine Centra i ozlijedio zaštitarku. Zaštitarka je oca uspjela zadržati primjenom fizičke sile do dolaska djelatnika Policijske postaje Ivanić Grad. Otac je priveden, a majci pružena medicinska pomoć. Fizičke napade i nasrtaje ne možemo prihvatiti, neovisno o kojoj društvenoj skupini se radi. Stoga apeliramo na javnost da se svi zajedno suzdržimo od neprimjerenih komentara, djelovanja i društvenog utjecaja - poručuju iz Ministarstva.

Zagreb: Izjave nakon sastanka ministra Aladrovića i predstavnica inicijative Spasi me zaštitari spriječili incident Aladrović: Korisnik u Ivanić-Gradu pokušao napasti socijalnu radnicu zbog izdvajanja djece

Da bi se sustav reorganizirao i postao kvalitetniji u budućnosti svi akteri na području socijalne skrbi moraju aktivno sudjelovati u njegovom poboljšanju, dodaje se u njihovom pripćenju.

 

Dario Almesberger
Stručnjak za obnovu otkrio koja bi zagrebačka bolnica izdržala jači potres: Sve druge bi se srušile
Boris Miletić
INTERVJU
„Čovjek koji prestane biti čovjek, izgubio je smisao“
  • davor5:

    Sve je to zasluga gđice veljače i ostalih baba koje na Cvjetnom trgu ispijaju kavice razmišljajući kako iz proračuna pokupiti lovicu.

  • plavac plavi:

    Za ovo je DIREKTNO ODGOVORNA Jelena Veljača!!!

  • edvardl:

    Zašto nema imena i prezimena počinitelja. Sve mi se čini da je riječ o nacionalnoj manjini, koje je bila i nesretno preminula djevojčica.