Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borba za prava Afroamerikanaca
Povratak na članak

Desetljeća pobune protiv policijskog nasilja u SAD-u

U više navrata nakon policijskog nasilja uvođene su mjere koje su bile beskorisne

Komentari 13

Avatar mrtvu majku komunističkuu usta
mrtvu majku komunističkuu usta
09:05 09.07.2016.

jedina prava mjera bi bila ukinuti socijalne pomoći i dječije doplatke jer su se na krilima istih umnožili desetorostruko a ne vole raditi....u međimurju je isti slučaj s romima. od 1000 pripadnika te manjine s početka 90-ih njihov broj se popeo u samo 25 godina na preko 10 000 ljudi.treba li napominjati da ih manje od 1% radi a svi ostali parazitiraju državni proračun tj. nas par koji radimo. točno taj obrazac primjenjuju i crnci u SAD . što se tiče policijskog postupanja ,ono nije bilo usmjereno protiv crnaca kao pripadnike određene rase već najčešće kao kriminalcu ili nasilniku

VL
SC
schwertransport
09:23 09.07.2016.

Za par godina ce se na isti nacin romi ponasat u hr ustvari vec lagano stvaraju probleme....

VL
DA
Darko22
09:23 09.07.2016.

Ove godine u SAD-u je ubijeno oko 500 osoba od strane policije. Od tih 500 ljudi, više od 300 njih su bili bijelci. A ipak mediji ništa o tome ne govore ? I ne vidimo druge bijelce da kupuju snajpere i ubijaju neduže policajce. 90 % crnaca koji su ubijeni, su ubijeni od strane drugih crnaca, ali da, o tome ni riječi ha ? "Black lives mater" moja guzica, nije njih briga ni 1 % za crne živote, nego su oni obična teroristička organizacija protiv bijelaca i policajaca. Možete vi pokušati izvrnuti isitnu kako god želite, ali činjenica da su crnci divljaci se neće promjenit.

VL
Avatar I Shot Kunta Kinte
I Shot Kunta Kinte
09:28 09.07.2016.

Crni ne prestaju kukati kako ih se diskriminira, a imaju cak i svog predsjednika drzave! Crni koji imaju talenta l zele raditi su multimilijuneri u Americi, a primjera ima na stotine ako ne i tisuce... Nesretna je crnacka kriminalna vecina koja sklonost ka delikvenciji vuce u genima. Policajci ih ubijaju zato sto ih se plase, a za taj strah imaju debelih razloga... Dovoljno je samo pogledati statistike o ubojstvima i teskom kriminalu i sve je jasno. Zato se pomahnitala ljevica svim silama trudi da se iz tih statistickih podataka o kriminalu izbaci rasna i etnicka pripadnost pocinitelja kriminala, jer to crncima nikako ne ide u prilog. Sve to treba ukrcati na brodove i pravac pradomovina...

VL
UN
unbekant
09:03 09.07.2016.

Zaista sokantno,svako ubistvo treba osuditi i drasticno kaznjavati,ali i policija mora biti u sluzbi pravde i drzavnog zakona, a ne bespomucno ubijati civile na cestama i njihovim domovima,i ne odgovarati nikome.

VL
JE
Jednakost
09:25 09.07.2016.

Jeli netko gledao tv-realiti seriju "Hardcore Pawn" sto se snima u Detroitu? E pogledajte jednu epizodu pa ce vam sve biti mnogo jasnije. U zemlji koja je sakrila nekoliko milijuna svojih psihickih bolesnika u zatvore na dugogodisnje kazne i u kojoj jos milijuni i milijuni kruze ulicama napunjeni drogom i oruzijem, ne moze biti drugacije.

VL
MA
@Marsijanac
18:53 09.07.2016.

cudno ne da se samo crnci pozivaju na neka svoja prava. Recimo Kinezi ; rade, imaju biznise ,ne prave probleme, njihova djeca u velikim %%%%%%%%%%%%% zavrsavaju visoko obrazovanje.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.