Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Socijalna davanja
Povratak na članak

Desetke naknada Vlada spaja u jednu

Zajamčeni minimalni standard osigurat će sve, a ne samo osnovne životne potrebe

Komentari 12

19
1995josip
17:09 22.11.2014.

Milanka je braniteljske opskrbnine pretvorila u socijalku i još im je smanjila oko 600 kuna . Bitno da je svoje drugarice zaposlila u Savskoj 66, a za branitelje se bude morao HDZ pobrinuti kada dođe na vlast da im vratiati prava koja su Milanka i SDP kokošinjac ukinuli .

VL
MJ
markezic.joso
17:14 22.11.2014.

Eto tu su prava branitelja, prvo iz ministarstva branitelja naknade za nezaposlene branitelje prebace u socijalu a onda ih socijala izbrišu jer ne udovoljavaju uvjetima socijale.

VL
Avatar airbizz
airbizz
17:11 22.11.2014.

m.opačić je ukinula invalidninu od 1250kn i uvela doplatak za pomoć i njegu.koliko je tako po statistici izbrisano invalidne djece?

VL
AN
Annabella08
15:05 26.11.2014.

Sve iznose naknada ste krivo naveli ! Zašto novinarka nije provjerila koliki su točni iznosi naknada , nego se u javnost puštaju krive infomacije . Naknada za osobnu invalidninu je 1250 kuna , doplatak za pomoć i njegu od 350 kuna za smanjeni opseg ili 500 kuna za puni opseg ) , naknada za roditelja njegovatelja 2500 kuna s tim ako je i drugo djete invalidno roditelj nema pravo na naknadu i za njega , već se dobije samo 2500 kuna neovisno o broju " bolesne" djece . Naknadu za status roditelja njegovatelja primaju samo roditelji čija su djeca 100% tjelesni invalidi i sa najtežim oštećenjima ! Ostali roditelji nemaju pravo na status . Pola djece koja su primala osobnu invalidinu sad ju ne primaju , tj oduzeta im je , jer nisu " dovoljno" bolesni iako su u invalidskim kolicima i ne mogu se samostalno kretati , pa čak i kad uz nemogućnost kretanja imaju lakšu mentalnu retardaciju i hrpu drugih poremećaja i oštećenja . Takva djeca / odrasli dobiju bijednih 500 kuna mjesečno ili 350 kuna . Da li vi bi mogli preživjeti sa tim iznosom da ste invalidna osoba ??? I pokriti sve troškove koji ne idu na teret hzzo ( lijekove , pomagala , igle , trakice i sl ) a da ne govorim o hrani , školovanju i ostalom ?? Dok su roditelji još tu i dok se mogu brinuti nekako se krpa kraj s krajem , a što kad roditelj više ne može ili se razboli ??? Bili takva osoba sa puno većim potrebama od zdrave osobe mogla preživjeti s 500 kuna mjesečno .

VL
AZ
andrijana.zderic
10:52 26.11.2014.

Skoro svi iznosi koji su navedeni kao socijalna davanja su netočni ! 250% od osnovice je 1250 kuna invalidine ... ne razumijem koju je osnovicu novinarka imala pred sobom ... da li je to NOVA osnovica ili neka koju susu joj rekli iz ministarstva kako bi iznosi koji se primaju bili veći ! U svakom slučaju - neodgovorno novinarstvo - ako je to novi izračun onda to i naglasite .

VL
BO
bolesnodrustvo
10:14 23.11.2014.

Novinari bi se trebali prije objavljivanja neke informacije potpuno informirati, pa ne bi krivo informirali javnost o visini pojedine naknade u sustavu socijalne skrbi. Ispustili ste pročitati da postoje dvije osnovice za izračun naknada.

VL
SE
seba04
21:55 22.11.2014.

Niko ne govori zlouporabama. Npr dobro mi je poznat primjer nekolicine poljoprivrednika ili ti konktetno vinara. Oni na papiru jedva spajaju kraj s krajem, primaju poticaje da ti pamet stane, korisnici su svih mogucih socijalnih pomoci, doplataka za djecu, stipendija,, a kupuju stanove po Zagrebu i vikendice na moru. Kad ce se tu uvest revizija???

VL
MP
martina.protulipac.5
11:24 26.11.2014.

problem je što se u svim medijima još prodaje ista priča. a ovdje se evo čak navode pogrešno iznosi naknada..

VL
MP
martina.protulipac.5
11:23 26.11.2014.

opskrbnine su jednostavno ukinute. nisu imali hrabrosti to otvoreno reći pa su rekli da se opskrbnina samo seli u centre za socijalnu skrb. a zapravo zajamčenu mogu dobit pod istim uvjetima kao i svi drugi korisnici. dakle uzima se u obzir prihod svih u kućanstvu, imovina...

VL
AL
anita.l.bulicic
16:47 26.11.2014.

Ako je osnovica za ovu godinu 800 kn za invalidninu i status njegovatelja zasto ja i moje dijete imamo po starome, nama je osnovica 500 kn jos uvijek, ili ste slucajno napravili zabunu pa to pocinje od pocetka iduce godine?!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.