Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSTAVLJAJU SE KONTEJNERI

Deseteročlana obitelj dobila privremeni dom: 'Dani se daju izdržati vani, ali noći su jako teške'

Život stanovnika sela Prekopa koji su ostali bez svojih kuća u potresu
Foto: Marin Tironi/Pixsell
1/9
31.12.2020.
u 20:57

"Pomogli su mi kontejnerom, hranom i svime, bilo je tu nekoliko tona pomoći, kruha i svega, dosta sam odbio jer mi toliko ne treba", kaže g. Piškor, jedan od stanovnika Prekope kraj Gline

Vojska nastavlja postavljati kontejnere i mobilne kućice, a jedna od obitelji koja je dobila kontejner je i deseteročlana obitelj Glatki iz Prekope kod Gline.

"Jako puno nam znači da imamo gdje na suhom i toplom provesti noć. I večeras ćemo se okupiti oko vatre, sad smo se malo razišli. Svi ćemo se i ovdje skupiti kao i svaku večer do sad", kazala je Vesna Glatki za Dnevnik.hr.

Dodaje kako su jedan kontejner dobili privatno gdje su smjestili bake.

"Tamo smo ih smjestili da malo spavaju, za njih je dva dana u autu previše. Dani se daju izdržati, ali noći… Jako su duge i jako teške“, kaže Vesna.

O željama u Novoj godini kaže: „Sada bi rekla samo da nema potresa, ali da nema više bilo kakvih elementarnih nepogoda. Sve možemo izdržati, ali ovo što se ne može predvidjeti ne možemo“.

>> VIDEO Iz Austrije stižu mobilne kućice za stanovnike Petrinje i Gline

Kontejnerski smještaj dobio je danas i g. Piškor. Dovezen je iz Austrije. Uskoro bi trebao dobiti krevete i ostalo potrebno. S ognjišta nije otišao, kaže, jer tu ima životinje. 

"Par puta sam osjetio potres noćas, ali nije bilo jako… kad si umoran zaspeš, moraš malo krčiti, čistiti… Pomogli su mi kontejnerom, hranom i svime, bilo je tu nekoliko tona pomoći, kruha i svega, dosta sam odbio jer mi toliko ne treba", kaže Piškor koji za 2021. godinu ima jednu želju.

"Moja želja je samo da više ne tuče. I da se obnove kuće, tko hoće. Imam vjere u bolju 2021., inače ne bih ovdje ostao", rekao je stanovnik Prekope.

Ključne riječi

Komentara 3

RI
rimac444
14:28 01.01.2021.

Još jednom se vidi kako je hrvatski narod empatičan, složan, voljan pomoći u nevolji sa hrvatskom valdom na čelu sa premijerom, zahvaljujući kojemu EU i drugi narodi imaju veće poštovanje i žele pomoći

ST
struj
22:22 31.12.2020.

Nismo jadni nego skromni, ponosni i hrabar narod život se nastavlja. Svim ljudima pogođenim potresom Sretna Nova Godina.

Avatar Dalmacija
Dalmacija
21:30 31.12.2020.

Jadna sirotinja. Teška kazna se spustila na Hrvatsku. Čime smo ovo zaslužili?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije