Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koprivnica

Deset umjetnika iz Azije na festivalu 'Moja zemlja 2013'

'16.06.2012., Koprivnica - Konceptualna umjetnica i performerica Vlasta Delimar okupila je na svojem imanju u prigradskom naselju Staglinec u sklopu projekta Moja zemlja umjetnike iz raznih dijelova H
'Marijan Susenj/PIXSELL'
28.05.2013.
u 10:00


Poznati performeri pristali doći za 'siću', a sami si plaćaju put - bez toga ne bi bilo takvog programa

Koprivnica će 15. lipnja postati svjetsko središte performerske umjetnosti. Na imanje Vlaste Delimar u prigradsko naselje Štaglinec stiže deset performera s Dalekog istoga, odreda svjetski poznata imena u toj umjetničkoj \"branši\".

Provincija?

Festival performansa \"Moja zemlja\" ponovno će tako nadrasti provincijalne okvire u kojima je začet prije devet godina. Zahvaljujući kontaktima utemeljiteljice, međunarodnog je karaktera od prvog izdanja, a ove godine prvi put ima i stranu kuratoricu (dosad je program kreirala V. Delimar). Bit će to irska umjetnica Sinnead o\'Donnell.

- Azijski performeri danas su najjači na svijetu. Zahvaljujući Sinnead, koja je već triput bila u Štaglincu, i koja im je objasnila o kakvom se festivalu radi, pristali su doći za simboličan honorar od 100 do 150 eura, što je, naravno, daleko ispod njihove cijene, a također će si sami platiti troškove dolaska - kazala je jučer V. Delimar i dodala kako bez toga ovako ambicioznog programa ne bi bilo jer je budžet festivala malen.

Izložba

- Od grada Koprivnice dobili smo 20.000 kuna, a od Županije 2000 kuna. Sramotno malo - ustvrdila je utemeljiteljica jedinstvenog umjetničkog događaja u Hrvatskoj.

Dan uoči festivala u koprivničkoj galeriji bit će postavljena izložba radova umjetnika koji će na njemu nastupiti kako bi se publika uoči središnjeg događaja mogla upoznati s njihovim opusima.

Na festivalu će nastupiti Chuyia Chia i Lee Wen iz Singapura, Chumpon Apisuk, Vasan Sitthiket i Vichukorn Tangpaiboon iz Tajlanda, Tzu-chi Yehi Watan Wuma iz Tajvana te Makoto Maruyama, Akiko Sato i Miyako Narita iz Japana.

Imanje na kojem organizira \"Moju zemlju\" V. Delimar naslijedila je od oca, skupa s njegovom malom užarskom radionicom.

Posjet festivalu tradicionalno se ne naplaćuje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije