Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
od 12. do 15. lipnja

Deset performansa domaćih i stranih umjetnika na više lokacija u središtu Varaždina

performans
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
06.06.2014.
u 15:30

Dani performansa održavaju se pod pokroviteljstvom Grada Varaždina i Ministarstva kulture RH, a svi programi su besplatni.

- Unatoč financijskim poteškoćama najdugovječniji hrvatski festival performansa bit će održan i jako smo sretni zbog toga - kazao je jučer ravnatelj Galerijskog centra Varaždin Ivan Mesek, najavljujući 13. Dane performansa koji će se u Varaždinu održati od 12. do 15. lipnja.

Međunarodni karakter

Od četvrtka do nedjelje u bivšoj sinagogi, Galeriji Miljenko Stančić te na nekoliko otvorenih lokacija u užoj jezgri grada, izvest će se deset performansa domaćih i stranih umjetnika.Organizator festivala je Galerijski centar Varaždin, a selektor programa je likovni kritičar i kustos Branko Franceschi.

Dani performansa održavaju se pod pokroviteljstvom Grada Varaždina i Ministarstva kulture RH, a svi programi su besplatni.

- Uspjeli smo okupiti autore iz više zemalja tako da festival ima međunarodni karakter, a ono što nas posebno veseli je suradnja s Muzejem suvremene umjetnosti iz Pule. Suradnja je zamišljena tako da “dijelimo” umjetnike koje plaćamo pa će dio autora iz Varaždina nakon festivala otići u Pulu - pojasnio je Ivan Mesek.

Druženje s umjetnicima

Iz programa je izdvojio Spartaka Dulića koji u Varaždin stiže iz Subotice, ali i hrvatsku umjetnicu Katu Mijatović, našu predstavnicu na ovogodišnjem Venecijanskom bijenalu.

Osim njih, u Varaždin stižu i umjetnici iz Finske i Bugarske, a u subotu će u sklopu festivala na Trgu Miljenka Stančića biti održan i koncert Picksiebnera.

- Kao i prijašnjih godina “baza” festivala bit će Julijanovo dvorište, gdje će se ljudi moći družiti s umjetnicima - kazao je Mesek.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije